Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Sufjan Stevens, een Q&A met Martin Scorsese en Het Vermoeden

Deel:

Opvallende berichten, mooie gesprekken. Hieronder vind je weer een paar tips die je weekend mooier maken! 

Sufjan Stevens en de 10 geboden

Een opvallende boodschap van zanger Sufjan Stevens op z’n website. Sufjan plaatste deze week de 10 geboden op z’n site en schreef er een persoonlijke boodschap onder, een friendly reminder. Opdat we niet al ons gezond verstand en fatsoen verliezen’, zo schrijft hij.

afbeelding
afbeelding.

De 10 geboden zijn helemaal niet fundamenteel of ingewikkeld. Ze zijn bedoeld om barbaarsheid en narcisme te onderkennen. Het zijn de basisregels om mens te zijn, dat is de hoofdgedachte. Je hoeft niet in God te geloven of deze regels letterlijk te nemen om het basisprincipe van onbaatzuchtige liefde te begrijpen. Om het duidelijke recept voor de mensheid te zien. Doe niet wat je corrupte leiders doen. Doe niet wat corrupte beroemdheden doen. Doe niet wat ik doe. Doe het niet als de wereld je smeekt om te pakken ‘wat jij verdient’. Je hebt nergens recht op. Je ademt de je adem in ‘geleende tijd’. Je dagen zijn geteld. Neem het kwaad en egoïsme gevangen en wees rijk in het leven. Verwijder je bullshit. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt. Doe het omdat vriendelijkheid en liefde bijdragen aan puurheid, genade en dankbaarheid. Hou van je vijanden. Heb jezelf lief. Geef je leven voor je broers en zussen. Wees een dienaar, een gids en niets minder dan een heilige. De wereld is rijk en ik ben blij dat ik die mag delen met jou. Amen!

Martin Scorsese en de zin van het leven

Fuller Studio (van die mooie film met Bono en Eugene Peterson) heeft een nieuwe release aangekondigd met de beroemde regisseur Martin Scorsese. Scorsese was onlangs bij een vertoning van zijn nieuwste film Silence voor studenten van het Fuller Seminary. Hij vertelt: ‘Waar vind ik de zin van mijn bestaan en de zin van het leven? Voor mij is dat het christendom. Dat is de echte reddende genade in onze wereld, van onze soort.’ Hieronder vind je alvast de trailer van de film. We houden je op de hoogte van de release van de uitgebreide online film.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--