Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zelf ijs maken: wij eisen ijsjes!

De lekkerste ijsjes

Met zomerse temperaturen in Nederland heeft iedereen wel zin in een ijsje. Hoe leuk is het dan om ze thuis zelf te maken. En dan natuurlijk in jouw favoriete smaak. Hieronder lees je hoe je zelf de lekkerste ijsjes in de meest geweldige smaken kan maken.

Deel:

Zelf ijs maken

Roomijs: het basisrecept

Zelf roomijs maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig, hoe simpel kan het zijn? Hieronder vind je het basisrecept voor (vanille) roomijs.

Ingrediënten:

220 gram gecondenseerde melk
500 ml slagroom (ongeklopt)

Klop eerst de slagroom stijf en voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Het is goed als het wat dikker wordt en eruitziet als zacht ijs. Zet vervolgens het mengsel voor minimaal vier uur in de koelkast.
Voor vanille-ijs kan je er vanillearoma en vanillestokjes doorheen scheppen. Maar door dit basisrecept kan je allemaal soorten ingrediënten gooien om zo jouw eigen smaak te creëren. Wij hebben er alvast een paar op een rij gezet.

Lemon Blueberry Cheesecake

Oreo ijs

Strawberry cheesecake ijs

Zelf ijs maken

Voeg voor dit ijs wat roomkaas, kleine stukjes aardbei en wat aardbeienjam toe aan het basisrecept. Voor wat knapperigs, kan je ook nog wat verkruimelde koekjes toevoegen.

Ingrediënten:

100 gr. roomkaas
4 digestieve koekjes
100 gr. aardbeien
100 gr. aardbeienjam


Zelf ijs maken is leuk en lekker! Maar heb je meer zin in een zomerse cocktail? Kijk dan eens hier! 

Wil je meer zomerartikelen lezen?

Op het zomerplatform van de EO vind je meer inspirerende artikelen, tips om deze vakantieperiode eropuit te gaan, boeiende podcasts, radio-tips en nog veel meer. 

--:--