Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zimri

Zimra, Simri, Zimram, Zimran

De naam Zimri betekent "snoeier", maar ook "zanger” of “lofzang”.

De naam Zimri betekent "snoeier", maar ook "zanger” of “lofzang”. Deze naam komt niet tot uitdrukking in zijn rol in de Bijbel. Zimri vermoordde een koning van Israël en zijn familie. God strafte Zimri om zijn zonden. Zimri stierf omdat hij het paleis waarin hij zich had teruggetrokken in brand zette. 

Is de naam Zimri populair in Nederland?

Zimri is geen populaire naam. Zelden wordt de naam aan een jongetje gegeven. Een afgeleide naam van Zimri is Zimra. Zimra wordt als naam sinds 2011 enkele keren per jaar aan een meisje gegeven.

Heeft Zimri een negatieve betekenis?

De naam Zimri heeft geen negatieve betekenis, de Bijbelse persoon Zimri was echter iemand die zondigde en daarvoor gestraft werd door God.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zimri terugvinden?

De naam Zimri is te vinden in het Bijbelboek Numeri 25:14.

Hoeveel keer komt de naam Zimri voor in de bijbel?

De naam Zimri komt 20 keer voor in de bijbel

Wie was Zimri en wat deed hij?

Zimri was een van de zonen van Zerach, een Judeeër. Nadat hij de hele familie Basa heeft uitgeroeid wordt Zimri koning van Israël. Wanneer de Israëlieten horen van de moord op hun koning Ela, de zoon van Basa, roepen ze hun bevelhebber Omri tot koning uit.

Zimri krijgt hier hoogte van en besluit zich terug te trekken in het versterkte gedeelte van het paleis. Hij steekt het paleis in brand en sterft. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--