Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help, wat geef ik voor moederdag? Eva geeft tips

Tien tips (van Eva) voor originele moederdagcadeaus

Die éne dag in het jaar waarop we moeders en/of moederfiguren in ons leven in het zonnetje kunnen zetten. Maar, waarom komt die dag altijd weer sneller dan verwacht? Worden het dan toch weer bloemen, chocolade of een ontbijt op bed? Meestal zit je met deze klassiekers wel goed, maar eerlijk: origineel is het niet. Eva stelde een top tien voor je samen met tips voor originele moederdagcadeaus waar je indruk mee maakt dit jaar:

Een Eva-abonnement

Een open deur, maar heeft ze al een Eva-abonnement? Voor slechts €25,- (speciale moederdagactie) ontvangt ze een jaar de Eva in de bus! Eva-magazine is hét tijdschrift voor vrouwen die zoeken naar diepgang en verbinding in relaties en geloof. In elk nummer lees je inspirerende artikelen over geloof, relaties en psychologie, columns en persoonlijke levensverhalen die raken.

Zelfgemaakt couponboekje

Misschien heb je er vroeger wel één gemaakt: een couponboekje. Een boekje met waardebonnen met daarin mooie beloftes; een waardebon voor het doen van de afwas, het onkruid weghalen of voor een massage van 15 minuten. Waarom zou je niet weer zo’n boekje maken? Waar kan je moeder hulp bij gebruiken of waar zou je haar graag eens mee verrassen? Denk aan een avond voor haar koken of de boodschappen doen. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, én het cadeau blijft voorlopig nog even leuk met al die tegoedbonnen - ook in de dagen, weken en misschien zelfs maanden erna.

Een gepersonaliseerd kookboek

Speelt eten een rol in jullie familie? Dan is dit cadeau iets voor jou. Maak een kookboek helemaal toegepast op de smaak, voorkeur en herinneringen van je moeder. Een goede reden om die tante een op te bellen voor dat populaire familierecept of schrijf iets over een gerecht van je moeder waar jij goede herinneringen aan hebt. Maak het extra persoonlijk met foto’s van jullie samen in de keuken, tijdens feestelijke diners of andere bijzondere momenten. Je kunt het kookboek helemaal handgeschreven maken, of bijvoorbeeld laten afdrukken als fotoboek.

Ondersteboven

Een prachtig vormgegeven magazine van over liefde en relaties, voor vrouwen van alle leeftijden. ‘Ondersteboven’ is een speciale uitgave van Eva, met de do’s-and-don’ts van goede sekstalk, de kunst van ruziemaken, lessen van relatietherapeuten en romantische date-ideeën. Inhoudelijke artikelen afgewisseld met ruimte voor (zelf)reflectie, gesprek en inspiratie.

American party

Voor dit idee is het handig om wat mensen in je omgeving in te schakelen, bijvoorbeeld je broers en zussen. Bij een ‘American party’ is het de bedoeling is dat iedereen een eigen gerecht meeneemt. Voor veel moeders is het heerlijk als al hun kinderen bij elkaar in de ruimte zijn én de bonus is: ze hoeft niet zelf voor een maaltijd te zorgen. De thema’s die je voor dit feestje kun gebruiken zijn eindeloos; van Italiaans tot high tea. Ook een leuk idee om met vriendinnen of collega’s te organiseren voor iemand die rondom Moederdag, om wat voor reden dan ook, wel wat extra aandacht verdient.

Zomerboek

Gun je moeder een moment van ontspanning met het nieuwe zomerboek van Eva. Fijn leesvoer voor de vakantie, een zondagmiddag in de tuin of voor in haar tas op de momenten dat ze tijd heeft om even te lezen. Boordevol zomerse verhalen, la dolce vita en een vakantiebingo!

Workshop

Belevingscadeaus worden steeds populairder. Want hoe waardevol is het om samen iets te doen? Heb je een creatieve moeder? Denk aan een dagje aquarellen of mozaïeken. Houdt ze van rust? Maak samen een stiltewandeling. Of is ze juist erg sportief? Dan sla je met suppen of (voor de echte bikkels) een cursus zelfverdediging de spijker op z’n kop.

Maak een remake van je jeugdfoto

Jeugdfoto’s. Heb jij er eentje waar je vrolijk van wordt? Misschien wel samen met je broers of zussen samen? Kijk eens of je deze foto opnieuw kunt maken, maar dan in de volwassen versie. Zoek naar (ongeveer) dezelfde kleding en of je op een vergelijkbare locatie de foto kan schieten. Leuk om de veranderingen door de jaren heen op te merken. De praktijk laat vaak zien dat dit hilarische momenten oplevert. Niet alleen bij het maken maar ook bij het uiteindelijke resultaat.

Een online training

Een leven lang leren, daar helpt Eva Academy bij. Er valt genoeg te groeien en te ontwikkelen. Van het aanleren van goede gewoontes tot leren rusten en van het vinden van zingeving tot hoogsensitief leven. Neem eens een kijkje bij het aanbod van trainingen. Welke online training past bij jouw moeder?

Schrijf een brief

Een handgeschreven brief. Mocht je er vandaag de dag nog een door de brievenbus krijgen, dan is dat heel speciaal. Hoe vaak komt dat nog voor? Neem de tijd voor een brief aan je moeder. Schrijf bijvoorbeeld over de dingen die je aan haar waardeert of aan een mooie herinnering samen. Een brief is een tijdloos cadeau; steeds opnieuw kan ze de brief erbij pakken en de woorden opnieuw lezen.  

Tekst: Esther Tims - van Helden