Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 originele date-ideeën om je relatie te verdiepen

Áls jullie eens een vrije avond samen hebben, liggen jullie laveloos op de bank te netflixen met een zak chips tussen jullie in. Dat kan anders. Tijd voor elkaar vrijmaken is essentieel voor een sterke relatie. Maar als die date-night eenmaal gepland is, hoe besteed je de tijd dan goed? Wij helpen je op weg.

Daten voor een sterkere relatie

Daten zorgt op vijf manieren voor een sterkere relatie. Ze bevorderen de nodige communicatie, wederzijds begrip en een gevoel van verbondenheid tussen partners. Bovendien, koppels die nieuwe, leuke activiteiten ondernemen, waarderen hun relatiekwaliteit hoger. Dates kunnen de romantische vonk versterken of opnieuw aanwakkeren. Romantische partners hebben een stabielere, goede relatie wanneer ze commitment ervaren naar hun partner en relatie. En datemomenten helpen om te ontstressen. Waar wacht je nog op? 

Volg bijvoorbeeld de 2-2-2 regel

  • Elke twee weken een avond uit;
  • Elke twee maanden een weekend weg;
  • Elke twee jaar een week samen weg.
Bestel nu de relatiespecial 'Ondersteboven', inclusief online training!

Meer verdiepende artikelen over liefde en relaties?

Bestel nu de relatiespecial 'Ondersteboven', inclusief online training!

Lees meer over liefde & relaties in 'Ondersteboven' - mét bijbehorende videotraining door relatietherapeute Julie Sharon - en ontdek allerlei artikelen en oefeningen waarmee je je liefdesrelatie bruisend en vitaal houdt.

7 originele date-ideeën

1. Ga een nachtje weg uit je comfortzone

Zijn jullie luxe gewend, ga kamperen. Gaan jullie juist graag back to basics, boek dan eens een hotelkamer. Probeer het volledig te omarmen – ga dus niet benoemen wat je vreselijk vind.

2. Spelletjesavond

Organiseer een spelletjesavond met z’n tweeën. Er zijn zat spellen voor twee personen, zoals Regenwormen, Quixx, Patchwork, Azul en SET.

3. Zeehondensafari

Ga op zeehondensafari in Zeeland. Met een boot (vanuit bijvoorbeeld Zierikzee of Yerseke) ga je de Oosterschelde op om zeehonden en bruinvissen te spotten.

4. Spoorfietsen

‘Spoorfietsen’ is precies wat het lijkt: fietsen over een spoor. Dat kan in Twente, van Hengelo naar Twekkelo, door stad en natuur. Het kan ook net over de grens in België, van Kapellen naar Brasschaat.

5. Workshop masseren

Volg een duo-workshop masseren. Hartstikke romantisch én je hebt er beiden profijt van.

6. Tour door een stad

Huur een OV-fiets en tour door Amsterdam. Drink koffie in die hippe hotelbar, bezoek het Westerpark en struin door een museum of over een markt.

7. Overnacht in de tuin of op het balkon

Tentje opzetten, zaklamp mee – en ’s ochtends met een wc-rol onder je arm naar de badkamer ;).

Meer date-ideeën opdoen? In de 98 pagina’s dikke liefde en relatiespecial ‘Ondersteboven’ vind je nog eens 40 date-tips om je relatie te verdiepen. Verder staat deze relatiespecial bomvol met wetenswaardigheden over liefde, tests en inspiratie om samen aan je relatie te werken. Bestel jouw exemplaar hier.

Tekst: Eline van Lindenberg
Beeld: Hannah Busing/ Unsplash

Meer lezen over relaties?

Schrijf je in voor de relatienieuwsbrief van de EO en ontvang elke maand artikelen die jou helpen en inspireren om aan je relatie te werken.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.