Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva's online training 'Hoogsensitief leven' (HSP)

Met deze online training ontdek je hoe je ontspannen en nuchter kunt omgaan met hoogsensitiviteit. De training wordt gegeven door HSP-coach Margreet Bronk.

Margreet Bronk

'Mijn belangrijkste persoonlijke eyeopener: je hebt altijd een keuze'

Margreet Bronk is HSP-coach en geeft voor Eva de online training over hoogsensitiviteit. “Je zou het kunnen zien als een soort versterker van je leven; het maakt alles veel intenser.”

Wat is hoogsenstiviteit?

“Hoogsensitiviteit is iets waar je mee wordt geboren en wat bij iedere persoon weer anders is. Het is een aanleg in je brein waardoor meer hersengebieden actief zijn dan gemiddeld. Als je brein overactief is, worden prikkels minder gefilterd. Je zou hoogsensitiviteit kunnen zien als een soort versterker van je leven; het maakt alles veel intenser. Emoties van anderen, dingen die gebeuren op een dag, geluiden die je hoort, het zijn allemaal dingen die veel heftiger binnen komen en die je allemaal de tijd moet geven om te verwerken.”

Wat heb jij zelf met dit thema?

“Op mijn 23e ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Ik liep helemaal vast op mijn stage en daarna op mijn werk. Ik kon er niet meer van genieten en werd steeds somberder. Ik begon mezelf af te vragen: als het geen depressie of burn-out is, wat is het dan wel?

Om mezelf te helpen, begon ik op mijn 31e een studie voor hoogsensitiviteitscoach. In drie maanden voelde ik me al zoveel beter dat het me heerlijk leek om er andere mensen ook mee te helpen. Ik maakte een plan en via Instagram ben ik gestart. Het balletje ging rollen en het bleek dat veel mensen er behoefte aan hadden.

Mijn belangrijkste persoonlijke eyeopener op dit gebied is dat je altijd een keuze hebt. Als hoogsensitief persoon kunnen je allerlei dingen overkomen. Je hebt niet altijd een keuze wat er gebeurt in je leven, maar wel hoe je ermee omgaat.”

Wat kunnen we in de training verwachten?

“In de training ga je ontdekken wat hoogsenstiviteit nu precies in theorie en in de praktijk betekent. Daarna ga je aan de slag met vragen als: Wat betekent mijn hoogsensitiviteit voor mij? Hoe reguleer ik mijn prikkels en emoties? En uiteindelijk ook: hoe ga ik meer genieten van het feit dat ik hoogsensitief ben? We gaan dus samen op ontdekkingstocht naar een mooier leven met hoogsensitiviteit!

De training is ook geschikt voor mensen die elementen van hoogsenstiviteit herkennen in hun partner en kinderen en zich afvragen hoe ze ermee om moeten gaan en er meer van willen snappen.”

--:--