Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO-presentator David Boogerd over de bijzondere droom van zijn vrouw: 'Er was geen uitleg nodig'

EO-presentator David Boogerd droomde er altijd van om profvoetballer te worden. Later ontstond zijn wens om échte gesprekken te voeren over het geloof. Die eerste droom kwam niet uit, maar zijn laatste droom kwam uit met het maken van de populaire De Ongelooflijke Podcast van de EO. Wat zijn Davids dromen nu?

Welke Bijbeltekst kun jij wel dromen?

“Galaten 3:28: Er zijn geen Joden of Grieken meer, slaven of vrijen, mannen of vrouwen – u bent allen één in Christus Jezus. Dat is echt een revolutionaire tekst geweest in die tijd en in die wereld. Dat er gezegd wordt: het doet er niet meer toe wat je afkomst is, iedereen is gelijkwaardig. Niemand dacht zoals Paulus toen. Er was geen enkele Griekse filosoof die zei wat Paulus toen schreef. En nog altijd is het een inspirerende tekst. Mensen zijn geneigd om onderscheid te maken naar afkomst en geslacht. Maar in die tekst staat dat dat er ten diepste allemaal niet toe doet. Paulus’ woorden zijn als balsem op de ziel in deze tijd van polarisatie. Tegen al die mensen die tegenover elkaar staan vanwege hun afkomst, status of gender zegt Paulus: er is iets wat dat allemaal overstijgt. Jouw identiteit in Jezus.”

Als je uitleg zou willen over iets wat je hebt gedroomd, naar wie zou jij toe gaan?

“Zelf heb ik nog nooit zo’n bijzondere droom gehad, maar mijn vrouw wel toen zij zwanger was van ons tweede kindje. Na elf weken zwangerschap kregen we te horen dat het foute boel was en we moesten gaan nadenken over eventueel afbreken van de zwangerschap. Mijn vrouw had daarvoor een droom gehad waarin Jezus zei: ‘Je moet Me vertrouwen. Je mag je kindje Isa noemen.’ In het Arabisch betekent Isa: Jezus. Toen ik wakker werd, zei mijn vrouw: ‘Ik heb zo’n speciale droom gehad dat ik twijfel of ik het gedroomd heb. Het was zo levensecht.’”

Misschien zou onze dochter het niet redden, maar we wisten dat ze veilig zou zijn bij Jezus

“Daarna kwamen er veel problemen in de zwangerschap en hebben we ons vastgeklemd aan die droom. Ze had niet de belofte gekregen dat dit kindje het zou redden of dat het gezond zou zijn; Jezus zei alleen dat ze op Hem moest vertrouwen en dat ze ons kindje een naam mocht geven. Misschien zou onze dochter het niet redden, maar we wisten dat ze veilig zou zijn bij Jezus. Uiteindelijk redde ze het en bleek ze helemaal gezond. Ze wordt deze zomer één jaar. Ik krijg weer kippenvel als ik het vertel. Voor deze droom hadden we geen dromenuitlegger nodig. De boodschap was duidelijk. Zo bijzonder.”

In de nieuwste Eva met het thema 'Blijf dromen' vertelt David Boogerd meer over of hij een echte dromer is en wat zijn dromen zijn voor De Ongelooflijke Podcast. Word abonnee of bestel een los nummer!

Tekst: Judit van Dijk

De Ongelooflijke Podcast

Beluister hier de afleveringen

De Ongelooflijke Podcast