Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gratis Pubergedoe-gesprekskaarten downloaden

Hoe praat je met je puber over relaties & seks?

Praten met je puber is soms een uitdaging, over seksualiteit praten met je puber nog meer. De gratis gesprekskaartjes die je van ons krijgt, helpen je verder.

  1. Neem even de tijd om de gesprekskaarten door te nemen voordat je met je puber in gesprek gaat. Zo kun je jezelf vertrouwd maken met de onderwerpen en vragen die op de kaarten staan.
  2. Kies een rustig moment waarop jij en je puber ongestoord kunnen praten. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een wandeling zijn of wanneer jullie samen thuis zijn zonder afleiding.
  3. Neem de gesprekskaarten erbij en lees samen de vragen en onderwerpen door. Laat je puber kiezen welke kaart hij of zij wil bespreken. Laat hem ook weten dat het oké is om een onderwerp over te slaan als hij zich er niet comfortabel bij voelen. Luister naar wat je puber te zeggen heeft zonder te oordelen of te onderbreken. Laat merken dat je zijn mening waardeert en serieus neemt.
  4. Respecteer de grenzen van je puber. Als hij niet comfortabel is met een bepaald onderwerp, dwing hem dan niet om erover te praten. Bied in plaats daarvan ondersteuning en laat hem weten dat hij altijd bij je terecht kunt voor vragen of advies.

    Je kunt de gesprekskaarten hieronder downloaden.

Pubergedoe gesprekskaartjes extra (.pdf)