Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe hoofdredacteur Griëtte ten huwelijk werd gevraagd: ‘Het gebeurt niet vaak, maar ik was sprakeloos’

Februari, de maand van de liefde! Hoofdredacteur Griëtte deelt het meest onverwachte liefdesmoment in haar relatie: het moment dat ze ten huwelijk werd gevraagd in Nunspeet.

Het was 12 februari 2004, bijna twintig jaar geleden. Ik liep stage bij Friesland Nutrition (nu FrieslandCampina) in Leeuwarden, op de internationale marketingafdeling. Mijn geluk was dat ik een medisch marketingcongres mocht organiseren, wat betekende dat ik op zoek moest naar de perfecte locatie voor onze internationale gasten. En toen kwam die ene dag dat ik naar een hotel in Nunspeet werd gestuurd. Ja, je leest het goed, Nunspeet.

Bestel de relatiespecial ‘Ondersteboven’ en maak kans op een dinerbon t.w.v. 100,-!

Meer lezen over liefde & relaties?

Bestel de relatiespecial ‘Ondersteboven’ en maak kans op een dinerbon t.w.v. 100,-!

Ontdek allerlei artikelen en oefeningen waarmee je je liefdesrelatie bruisend en vitaal houdt. ❤️

Mijn stagebegeleider Jacqueline en collega’s Marian en Pim vonden dat ik wel alleen naar dat hotel kon. Ik trok een sceptische wenkbrauw op – want eerlijk, dat hotel leek niet echt aan de eerdergenoemde standaarden te voldoen. Ik was nog steeds een beetje chagrijnig dat ik die kant op moest en had last van hoofdpijn. Mijn eerste gedachte was om langs huis te gaan en met huisgenoot Sanne te overleggen of ik niet gewoon beter kon afzeggen. Sanne wist me echter te overtuigen dat ik dat best wel aankon. En dus stapte ik in de trein richting Nunspeet.

Eenmaal aangekomen ontmoette ik een vriendelijke locatiemanager, die me enthousiast rondleidde in het hotel. Het voelde echter meer als een Hans en Grietje-huis dan als een serieuze congreslocatie, maar ik hield mijn mond en probeerde beleefd te blijven. Toen stelde hij voor om de hotelkamers te laten zien, en op dat moment had ik nog steeds geen idee wat er stond te gebeuren.

Daar stond Duurt, in het midden van dat romantische tafereel, met een grijns van oor tot oor

Totdat hij een deur opende en ik de kamer binnenstapte. De kamer was bedekt met rozenblaadjes en romantisch verlicht met kaarsen. En daar stond Duurt, in het midden van dat romantische tafereel, met een grijns van oor tot oor, vragend: “Wil je met me trouwen?”

Het gebeurt niet vaak, maar ik was sprakeloos. Ik stond daar, volledig overweldigd door deze onverwachte wending. Het kleine familiehotel in Nunspeet had zich plotseling ontpopt tot het epicentrum van mijn liefdesleven.

En ja, je raadt het al, ik zei: “Ja!” Zo begon ons avontuur van liefde, dat nu al bijna twintig jaar duurt. En eerlijk gezegd, het is nog steeds even verrassend, dynamisch en bijzonder als die dag in Nunspeet. Soms gebeuren de meest onvergetelijke dingen op de meest onverwachte plekken. Nunspeet had meer te bieden dan ik ooit had gedacht.

Leer van relatietherapeuten, test je kennis over jouw partner en ontdek hoe jouw relatie staat als een huis. Bestel de relatiespecial 'Ondersteboven' en maak t/m 20 februari kans op één van de 3 dinerbonnen t.w.v. 100,-!