Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe ver durft Kate te gaan om onrecht aan de kaak te stellen? Lees hier een deel van 'Fataal Bewijs' uit het Eva Zomerboek

In Fataal Bewijs neemt advocate Kate Sullivan het op tegen een machtig farmaceutisch bedrijf dat een medicijn op de markt heeft gebracht met kwalijke bijwerkingen. Nadat Kate een gesprek heeft gehad met een nerveuze klokkenluider die kort daarna wordt vermoord, neemt de zaak een gevaarlijke wending. Detective Landon James onderzoekt de zaak en ontdekt dat het bedrijf een riskant spel speelt. Terwijl hij zichzelf probeert te bevrijden van fouten uit zijn eigen verleden, probeert hij Kate te beschermen tegen een fatale afloop.

Er werd iets tegen haar linkerzij gedrukt.

‘Doe precies wat ik je zeg, als je heel wilt blijven,’ grauwde de man.

Ze onderdrukte een gil, keek omlaag en zag een flits van het pistool dat de man tegen haar zij drukte. Het werd aan het oog onttrokken door zijn marineblauwe colbertje.

‘We lopen vanuit deze lift naar de parkeergarage. Doe alsof er niets aan de hand is. Als je dat doet en naar me blijft luisteren, zal je niks gebeuren. Begrijp je?’

Ze werd bang. Was dit dezelfde man die haar al eerder had belaagd? ‘Je werkt voor MPC.’

‘Niet praten. Lopen.’

De deuren gingen open en ze stapte de lift uit. Hij sloeg zijn arm om haar schouder en keek haar glimlachend aan. ‘Doe normaal,’ zei hij met een gedempte stem.

Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek
Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek

In het nieuwe Eva Zomerboek lees je nog meer grenzeloze liefdesverhalen. En ook: een complete roman, reisinfluencers over hun favoriete vakantieplek en test jouw innerlijke kompas. Bestel hem nu.

Hij hield zijn hoofd omlaag, boog zich over haar heen en liep met haar via een bepaalde route naar de parkeergarageliften. Dat betekende dat hij wist waar de beveiligingscamera’s in het gebouw hingen en probeerde te voorkomen dat die opnames van zijn gezicht zouden maken.

Ze schatte haar kansen in. Zodra ze weg was uit dit gebouw, zou het einde verhaal kunnen zijn. Maar als ze probeerde te ontsnappen, zou hij haar misschien vermoorden. Deze man had een missie. Misschien was dit Ellies moordenaar wel. God, help me.

Ze wilde het risico niet nemen, deed wat haar gezegd was en liep naar de liften die toegang tot de ondergrondse parkeergarage gaven. Dezelfde garage waar ze elke dag parkeerde.

Hij keek haar aan zonder een greintje medelijden in zijn bruine ogen. ‘Maak geen onverwachte bewegingen als je in leven wilt blijven.’

Stel dat dit haar enige kans was om van hem weg te komen?

Ze nam zijn dreigement serieus en gehoorzaamde. Ze namen de lift naar de onderste en meest geïsoleerde verdieping van de garage. Toen ze de lift uit waren gestapt en de garage in liepen, begon ze in paniek te raken. Misschien moest ze zich verzetten. Stel dat dit haar enige kans was om van hem weg te komen?

Ze verweerde zich en hij probeerde haar vooruit te duwen.

‘Proberen tegen me te vechten heeft geen zin. Dan doe ik je alleen maar pijn.’

Kates overlevingsinstinct was gewekt, en ze begon uit alle macht tegen te spartelen.

Ze deden nog een paar stappen en toen bleef hij staan bij een grote zwarte SUV die griezelig veel leek op de wagen die hen de week tevoren achtervolgd had.

‘Ik had toch gezegd dat je dat niet moest doen?’

Hij trok het pistool, en ze dacht dat hij haar ter plaatse neer zou schieten. Maar in plaats daarvan gaf hij er een harde klap mee op haar hoofd.

Er trok een scherpe pijn door haar lichaam en toen was er niets meer.

Het hele boek 'Fataal Bewijs' is te lezen in het Eva Zomerboek, boordevol zomerse verhalen van reisinfluencers en B&B bewoners. Ontvang er een gratis bij een Eva jaarabonnement + €15 korting, of bestel het zomerboek los.