Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Liefde van ver: Kim ontmoette haar vriend in Kaapverdië

Tijdens de vakantie in Kaapverdië een klein jaar geleden sprong de vonk over. Inmiddels woont Kim (33) in dit Afrikaanse land samen met haar Denis.

Kim: “’Waarom doe ik dit?’ vroeg ik mezelf vorig jaar met tranen in mijn ogen af, terwijl ik op Schiphol stond om naar Kaapverdië te vliegen. Amerika, Australië, Indonesië; ik had veel van de wereld gezien, maar nooit alleen. Eigenlijk vond ik het doodeng om in mijn uppie op reis te gaan, maar mijn vriendinnen konden niet mee en ik was écht toe aan vakantie."

"Na een periode van hard werken als zzp’er in de zorg en coach van mijn eigen praktijk, moest ik er tussenuit. Het liefst in een zonnig land waar kizomba werd gedanst. In deze Afrikaanse dans spreekt me vooral de overgave aan die je moet hebben. Alleen wanneer je je laat leiden, kun je deze stijl dansen. Voor mij was dat echt een uitdaging; ik ben heel zelfstandig en altijd aan het plannen en regelen. Kizomba hielp me om van mijn hoofd in mijn lichaam te komen.”

Smoorverliefd het vliegtuig in

“Op internet vond ik een klein reisbureau dat privélessen kizomba in Kaapverdië organiseerde. Hoewel ik het ontzettend spannend vond, boekte ik toch. Als mijn intuïtie me ingeeft dat ik iets moet doen, ga ik ervoor. Ik weet namelijk dat het me iets waardevols oplevert, al weet ik niet wat. Natuurlijk ben ik nu waanzinnig blij dat ik destijds de moed had om de sprong te wagen, want in Kaapverdië vond ik de liefde van mijn leven: Denis."

Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek
Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek

In het nieuwe Eva Zomerboek lees je nog meer grenzeloze liefdesverhalen. En ook: een complete roman, reisinfluencers over hun favoriete vakantieplek en test jouw innerlijke kompas. Bestel hem nu.

"We ontmoetten elkaar in het restaurant waar hij werkt. Denis’ ogen straalden, hij maakte grapjes en was kinderlijk enthousiast. We voelden ons direct tot elkaar aangetrokken. Na een hele avond gepraat te hebben, spraken we de dagen daarna af. We hadden het superfijn samen, wat afscheid nemen lastig maakte. Smoorverliefd vloog ik terug naar huis.”

Cultuurverschillen

“Een maand later was ik alweer in Kaapverdië om te onderzoeken of onze relatie kans van slagen had. Het was de bedoeling dat we elkaar op een prachtig eiland beter zouden leren kennen, maar het liep allemaal anders. Op de eerste dag van ons samenzijn overleed mijn opa, een tragische gebeurtenis die in een klap duidelijk maakte dat we allebei uit een andere cultuur komen. Denis is niet gewend om te huilen. Hij vond het lastig om mij verdrietig te zien en probeerde me op te vrolijken. Ik vond dit niet gepast en werd boos. We kregen fikse ruzie. Even dachten we dat het niet zou werken tussen ons, maar al snel realiseerden we ons ook dat de situatie abnormaal was. Ik rouwde om mijn opa en was mezelf niet.”

In Kaapverdië vond ik de liefde van mijn leven

Onzekerheid

“Op de vierde dag, toen we fietsend het eiland verkenden, bloeide de liefde op. We kregen een relatie. En toen begon de grote onzekerheid; want hoe moest het nu verder met ons? Met een steen in mijn maag vloog ik terug. Eenmaal op Schiphol voelde ik heel sterk dat mijn thuis bij Denis in Kaapverdië is. Iedereen leek gehaast en te klagen over de bagage die maar niet kwam. In Nederland kon ik niet meer aarden.”

Gastvrij en muzikaal

“Kaapverdië is een land van contrast. In de straat waar toeristen chique dineren, bedelen kinderen om eten. Toch is het ook een mooi land. De bevolking is aardig, gastvrij en muzikaal. Overal wordt muziek gemaakt. Toen ik na twee maanden Denis opzocht, bleef ik bij hem slapen, om vervolgens nooit meer weg te gaan. Ik leer nu creools omdat ik een goed contact wil met Denis’ kinderen. Hij is vader van een lieve zoon (4) en dochter (8). Als Denis vrij is, zijn ze vaak bij ons.”

Leerzaam

“Ik woon en werk nu in Kaapverdië. Van het geld dat ik verdien met de verhuur van mijn huis in Nederland en de online coaching-sessies die ik geeft, kan ik goed leven. Dennis werkt zes dagen per week. Ik ben veel alleen, maar ik red me. Anders dan in Nederland ben ik in Kaapverdië niet zo zelfredzaam. Veel werkt hier anders, zo anders dat ik mensen soms om hulp moet vragen als ik iets wil. Dat is voor een zelfstandig type als ik best lastig, maar ook leerzaam.”

Schrijf je in voor de maandelijkse relatie-nieuwsbrief

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Best of both worlds

“Denis en ik zien onze toekomst in Kaapverdië en Nederland. We willen the best of both worlds combineren. Hoe we dat gaan doen, weten we nog niet. Ik weet wél dat ik heel gelukkig ben met Denis en dat ik vertrouw op mijn intuïtie. Net als met dansen laat ik me leiden door mijn gevoel.”

Een reis brengt je nieuwe ervaringen en soms zelfs de liefde van je leven. In het nieuwe Eva Zomerboek vertellen vrouwen die net als Kim een relatie kregen met een buitenlandse partner over hun avontuurlijke leven samen. Bestel hem hier.

Tekst: Sonja Brekelmans
Foto's: Privé