Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maaike kwam thuis met een bijzonder vakantiesouvenir: haar vakantieliefde Sander

Iedereen neemt weleens een souvenirtje mee naar huis, maar Maaike (39) pakte het iets groter aan: zij kwam op haar zestiende thuis met een vakantieliefde. En die vakantieliefde bleek ook nog eens een blijvertje, want inmiddels woont ze met Sander en hun vier kinderen in Apeldoorn.

Maaike: “Wij gingen elk jaar naar hetzelfde vakantiepark in Zeeland. Ik kom uit een gezin met vier kinderen en wij zeurden net zo lang tot we toch weer daarheen mochten. Het voelde daar als thuiskomen. Het is een heel eenvoudig bungalowpark, met niks erbij. Je wandelde elke dag naar zee en in mijn beleving was het altijd mooi weer. En op de bewuste vakantie in juli 1997, ik was 15, zat Sander in een huisje schuin tegenover ons.”

Telefoonnummer ontfutseld

“Sander kwam kennelijk ook al jaren op hetzelfde vakantiepark. We moeten elkaar dus voor die zomer in ’97 al weleens ontmoet hebben, maar dat wisten we allebei niet meer. Ik vond Sander gelijk heel erg leuk. Hij wandelde vaak langs ons huisje en ik had het idee dat hij dat ook een beetje voor mij deed. Toen hij wegging, hadden we geen gegevens uitgewisseld of gekust.

Ik heb via de receptioniste zijn adres en telefoonnummer ontfutseld

Ik heb toen via de receptioniste zijn adres en telefoonnummer ontfutseld. Dan belde ik hem soms. Ik zei en schreef vooral dat ik hem miste. Ik was heel erg van het brieven schrijven, dat deed ik ook met vriendinnen. Dat eerste jaar kwam echt van mijn kant, een beetje wanhopig misschien. Met Kerst stuurde hij eindelijk een kaartje terug, ik was er zo blij mee. Er stond op ‘groetjes en kusjes Sander’. Dat heb ik echt gekoesterd. Achteraf heb ik wel gehoord dat hij dat kaartje van zijn moeder moest sturen…”

Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek
Bestel nu het nieuwe Eva Zomerboek

In het nieuwe Eva Zomerboek lees je nog meer grenzeloze liefdesverhalen. En ook: een complete roman, reisinfluencers over hun favoriete vakantieplek en test jouw innerlijke kompas. Bestel hem nu.

Eerste kus

“Doordat ik Sander heel af en toe sprak, kwam ik erachter dat hij dat volgende jaar ook tegelijk met mij op het vakantiepark zou zijn. Daarop besloot ik het contact een beetje te laten rusten, want ik zou hem weer terugzien in de zomer. Toen ik hem zag, was hij er al een week. Onze nieuwe ontmoeting was in het begin een beetje ongemakkelijk, maar uiteindelijk trokken we veel met elkaar op. We gingen samen naar zee, lekker naar het strand. Of we gingen wandelen. Hij vond mij gelukkig ook leuk en uiteindelijk hebben we ook voor het eerst gekust!”

Herinneringen doorgeven

“Terug thuis was het behoorlijk lastig. Ik woonde in Wierden en Sander in Driebergen. Dat we dat volgehouden hebben, is redelijk uniek. Een treinkaartje heen en weer kostte zestig gulden. Een gigantisch bedrag. In de weekenden gingen we naar elkaar toe. Ik had de liefste oma en zij kocht voor mij een voordeelurenkaart. Ik ging daarom vaak op maandagochtend pas weg, dan had ik voordeel. Dan spijbelde ik de eerste twee uur bij gym.

Na zes jaar pendelen wilden we ontzettend graag samen zijn

Toen we 22 waren zijn we getrouwd. Na zes jaar pendelen wilden we ontzettend graag samen zijn. Uiteindelijk zijn we gaan wonen op een plek een beetje in het midden, in Apeldoorn.

Wij hebben zo veel herinneringen in Zeeland. Daar vertellen we onze kinderen ook regelmatig over. Dan wijzen we aan waar we voor het eerst gekust hebben, waar we uit eten gingen en in welke huisjes we zaten. Nu gaan we nog regelmatig naar Zeeland, de kinderen krijgen daar ook herinneringen. Dat wil ik ook heel graag doorgeven. Inmiddels is mijn oudste vijftien, dus hij zou nu ook zomaar een vriendinnetje kunnen krijgen!”

Tekst: Eva Celine Prins
Beeld: Nienke van Denderen
Styling en visagie: Joselien Hoogendam