Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marloes Pomp: ‘Ik wil met technologie de wereld mooier maken’

Ze is moeder van drie kinderen, ondernemer, pionier, voorloper in nieuwe technologie, vrouw in een mannenwereld en expert op het gebied van AI en blockchain. Daarnaast is Marloes Pomp (43) oprichter en voorzitter van On My Way UA, een stichting die zich inzet voor Oekraïense moeders en hun kinderen.

Te snel, te hard en te veel

“Na mijn studie ben ik bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan werken. Tijdens mijn eerste functioneringsgesprek kreeg ik te horen dat ik te snel, te hard en te veel wilde. Ik had een enorme drive om dingen op te pakken. Ik dacht erover na hoe de overheid anders en beter kon werken. In die tijd kwamen social media als Twitter op. Ik verdiepte me erin wat dat betekende. Al snel liep ik voorop en ben ik Twitter-les gaan geven. Ik wilde mensen niet per se leren hoe dat medium werkte, maar vooral de vaardigheden van social media bijbrengen en ze laten nadenken hoe ze het zouden kunnen benutten. In de loop van de tijd heb ik de ene na de andere technologie er een beetje bij gepakt.” 

Ik heb me nooit laten remmen doordat ik ergens weinig vanaf wist

“Ik heb me nooit laten remmen doordat ik ergens weinig vanaf wist. Ik leer vooral door te doen en door mensen om me heen te verzamelen van wie ik kan leren. Ik ben niet bang om fouten te maken. Natuurlijk heb ik wel vaak m’n neus gestoten, maar dat zie ik als onderdeel van het proces. Dingen kosten vaak meer tijd dan je zou willen. Of je komt ergens niet achter en dat kan frustreren. Met de kennis van een jaar later zou je iets alweer heel anders aanpakken, maar als je een van de eersten bent, heb je die kennis nou eenmaal niet. Volgens mij is het vooral belangrijk om geen angst te hebben.”

Verder lezen? In de allernieuwste Eva met het thema ‘AI, bedreiging of buitenkans?’ lees je alles over hoe Marloes de wereld met technologie mooier wil maken, hoe handig het kan zijn én hoe het maatschappelijke problemen kan tackelen. Koop een jaarabonnement of bestel een los nummer.

Tekst: Francien van der Valk
Beeld: Elisabeth Ismael
Styling: Anneke Loye
Visagie: Judith Looye