Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ongeneeslijk zieke Marry is zorgmedewerker van het jaar

‘Je hoeft niet groots te dromen om gelukkig te kunnen zijn’

Genieten van de kleine, dagelijkse dingen. Dat is waar Marry Versluis (61) bewust voor kiest. Zelfs nu ze ongeneeslijk ziek is, werkt ze als verpleegkundige op de oncologieafdeling in het St. Antoniusziekenhuis. Want werk geeft haar energie. Dat ze dit met hart en ziel doet, is duidelijk: ze is zelfs uitgeroepen tot zorgmedewerker van het jaar 2022.

“Toen Bert van Leeuwen opeens op mijn werk verscheen met de award was ik wel even overrompeld. Dat ik de titel kreeg, vond ik echt een leuke en positieve verrassing. Ik werk al 43 jaar in de zorg, ook nu ik onbehandelbare slokdarmkanker heb. Ik heb gelukkig nog steeds de energie en geniet ontzettend van mijn werk en collega’s.

Tumor van zes centimeter

Toen ik in 2020 net klaar was met mijn opleiding specialisatie oncologie, kreeg ik opeens gezondheidsproblemen. Ik was altijd al heel slank, maar ik woog opeens vier kilo minder. Ook had ik slikklachten. Ik dacht: dit is niet goed. Op een gegeven moment kon ik ook niet meer goed eten. Dat was het teken om naar de huisarts te gaan, die mijn klachten meteen serieus nam. Een paar dagen later al kreeg ik in het ziekenhuis een gastroscopie. Daarbij kijken ze door het inbrengen van een slang naar de binnenkant van je maag en darm.

Ik zei meteen dat ik geen roesje wilde omdat ik mee wilde kijken naar de beelden. Ik hield er rekening mee dat het niet goed zou zijn. Maar toen ik die grote slang binnen had en op het scherm keek, zag ik het meteen: dit is niet goed. De tumor van zes centimeter was duidelijk te zien. De diagnose was slokdarmkanker. Het was afschuwelijk.”

Meer van Marry? In de nieuwste Eva met het thema 'Blijf dromen' lees je hoe ze ondanks haar ziekte nog meer van haar werk is gaan genieten, en waar ze troost uit put als het einde nadert. Word abonnee of bestel een los nummer!

Tekst: Jessica de Jong-Visser
Beeld: Jeannine Rijsdijk
Visagie: Joselien Hoogendam