Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne Appelo

Presentatrice

Achtergrond en carrière

Anne Appelo studeerde af aan het Conservatorium (Muziektheater) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 tourde zij langs alle grote theaters in Nederland met de musical Hair van Stage Entertainment. In 2017 werd zij gevraagd als understudy van Romy Monteiro in de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater te Utrecht. Na the Bodyguard speelde zij twee jaar lang in het Afas Circustheater als Sarabi en understudy Nala in Disney’s musical The Lion King (Stage Entertainment).

Begin 2018 werd Anne als presentatrice het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen (BNNVARA). Daar presenteert ze diverse shows en televisieprogramma’s zoals het Okidopodium, Kinderen voor Kinderen Pakt uit! , Kinderen voor kinderen Afas live!, Kinderen voor kinderen 40 jaar live in Ahoy! uitgezonden op NPO Zapp.

Anne is een enthousiaste en betrokken presentatrice die een groot hart heeft voor de zelfontwikkeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2018 is Anne ook werkzaam als ambassadeur voor het goede doel; Jantje Beton. Samen met beschermvrouwe H.K.H prinses Beatrix zet Anne zich hard in voor meer speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities in Nederland en de Nederlandse Antillen.

EO-programma's

In 2019 was Anne te zien als ‘Ruth’ in een nieuwe theaterproductie ‘in de voetsporen van Ruth’, geproduceerd door de EO. In het jaar 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon en Ben Ketting te zien in de muziektheatervoorstelling ‘Amazing Grace’ (EO).

Sinds 2020 werkt Anne als presentatrice bij de Evangelische omroep en presenteert ze programma’s als Tiktop 5, De Boomhutbattle en Hip voor Nop.

En verder

Samen met Anne-Mar Zwart is Anne co-presentator van het online fashion-programma 'Hip voor Nop'. 

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.