Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne Appelo

Presentator

Achtergrond en carrière

Anne Appelo studeerde af aan het Conservatorium (Muziektheater) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 tourde zij langs alle grote theaters in Nederland met de musical Hair van Stage Entertainment. In 2017 werd zij gevraagd als understudy van Romy Monteiro in de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater te Utrecht. Na the Bodyguard speelde zij twee jaar lang in het Afas Circustheater als Sarabi en understudy Nala in Disney’s musical The Lion King (Stage Entertainment).

Begin 2018 werd Anne als presentator het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen (BNNVARA). Daar presenteert ze diverse shows en televisieprogramma’s zoals het Okidopodium, Kinderen voor Kinderen Pakt uit!, Kinderen voor kinderen Afas live!, Kinderen voor kinderen 40 jaar live in Ahoy! uitgezonden op NPO Zapp.

Anne is een enthousiaste en betrokken presentator die een groot hart heeft voor de zelfontwikkeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2018 is Anne ook werkzaam als ambassadeur voor het goede doel; Jantje Beton. Samen met beschermvrouwe H.K.H prinses Beatrix zet Anne zich hard in voor meer speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities in Nederland en de Nederlandse Antillen.

EO-programma's

In 2019 was Anne te zien als ‘Ruth’ in een nieuwe theaterproductie In de voetsporen van Ruth, geproduceerd door de EO. In het jaar 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon en Ben Ketting te zien in de muziektheatervoorstelling Amazing Grace. Sinds 2020 werkt Anne als presentatrice bij de EO en presenteert ze programma’s als Tiktop 5, De Boomhut Battle en Hip voor nop.
Vanaf 2022 is Anne, samen met Rachel Rosier en Anne-Mar Zwart, het gezicht van CHICA, de online community voor tienermeiden. In 2023 presenteert ze Stip It. Met Anne-Mar Zwart rijdt ze met de speciale Stip It-auto het hele land door om met kinderen te praten over pesten, de gevolgen en de oplossingen. In december 2023 presenteert Anne Ezel Chiel. En in 2024 presenteert Anne, samen met Tatum Dagelet, Enkeltje Verweggistan.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--