Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne-Mar Zwart

Presentator

Achtergrond en carrière

Anne-Mar Zwart wordt geboren op 14 mei 1985. Ze volgt de opleiding Media & Entertainment en start als stagiaire bij EO-kinderprogramma’s. Anne-Mar is een veelzijdige, enthousiaste en betrokken presentator. In haar programma’s wil ze iets laten zien van de schoonheid en kwetsbaarheid van mensen, jong of oud. Op een veilige en invoelende manier brengt ze thema’s als pesten, ziekte en zelfbeeld in beeld.

EO-programma's

Vanuit haar opleiding werkt ze mee aan de productie en redactie van de EO-programma’s Omega Code en Love Match. Na haar stage blijft Anne-Mar freelance werken voor de EO. Na het afstuderen, helpt ze bij de ontwikkeling van Checkpoint.

Na een aantal jaren achter de schermen als redacteur, regieassistent en samensteller neemt Anne-Mar haar loopbaan een nieuwe vlucht. Ze wordt ontdekt als presentatietalent bij een screentest voor nieuwe EO-presentatoren. Vanaf dat moment presenteert ze diverse programma’s waaronder Door de WereldMetterdaad’, De Boomhut Battleen Hallo, ik heb kanker. Ook presenteerde ze op samen met Harm Edens Zet ‘m op (NPO 1) en met Bert van Leeuwen Kerstfeest in de Stad 2018 (NPO 1).

Recente programma’s die Anne-Mar gepresenteerd heeft, zijn naast The Passion 2020, de kinderprogramma's Hip voor Nop en Anti Pest Club en Enkeltje Verweggistan. Dit laatste programma wint in 2016 een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma en in 2017 een Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma. Vanaf 2022 is Anne-Mar, samen met Rachel Rosier en Anne Appelo, het gezicht van CHICA, de online community voor tienermeiden. Ook presenteerde ze een nieuw seizoen van Hallo, ik heb kanker. En presenteerde ze Handen aan de couveuseIn 2023 presenteert ze Stip It. Met Anne Appelo rijdt ze met de speciale Stip It-auto het hele land door om met kinderen te praten over pesten, de gevolgen en de oplossingen. Ook presenteert Anne-Mar een nieuw seizoen van Enkeltje Verweggistan. En vanaf mei 2023 presenteert ze, samen met Giovanca Ostiana, het nieuwe programma Zing!. Welke zanggroep weet zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot beste van Nederland?

In de podcast Willen jullie geen kinderen? doorbreekt Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. Ze deelt welke emotionele en intensieve periode er voorafging aan haar eigen zwangerschap en gaat in gesprek met (ervarings)deskundigen.

Willen jullie geen kinderen?

Meer over de podcast:

Willen jullie geen kinderen?

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--