Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne-Mar Zwart

Presentatrice

Achtergrond en carrière

Anne-Mar Zwart wordt geboren op 14 mei 1985. Ze volgt de opleiding Media & Entertainment en start als stagiaire bij EO-kinderprogramma’s. Anne-Mar is een veelzijdige, enthousiaste en betrokken presentatrice. In haar programma’s wil ze iets laten zien van de schoonheid en kwetsbaarheid van mensen, jong of oud. Op een veilige en invoelende manier brengt ze thema’s als pesten, ziekte en zelfbeeld in beeld.

EO-programma's

Vanuit haar opleiding werkt ze mee aan de productie en redactie van de EO-programma’s ‘Omega Code’ en ‘Love Match’. Na haar stage blijft Anne-Mar freelance werken voor de EO. Na het afstuderen, helpt ze bij de ontwikkeling van ‘Checkpoint’.

Na een aantal jaren achter de schermen als redactrice, regieassistente en samensteller neemt Anne-Mar haar loopbaan een nieuwe vlucht. Ze wordt ontdekt als presentatietalent bij een screentest voor nieuwe EO-presentatoren. Vanaf dat moment presenteert ze diverse programma’s waaronder ‘Door de Wereld’, ‘Metterdaad’, ‘De Boomhut Battle’ en ‘Hallo, ik heb kanker’. Ook presenteerde ze op samen met Harm Edens ‘Zet ‘m op’ (NPO 1) en met Bert van Leeuwen ‘Kerstfeest in de Stad 2018’ (NPO 1).

Recente programma’s die Anne-Mar presenteert, zijn naast 'The Passion 2020', de kinderprogramma's ‘Hip voor Nop’ en 'Anti Pest Club' en 'Enkeltje Verweggistan'. Dit laatste programma wint in 2016 een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma en in 2017 een Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma. Vanaf 2022 is Anne-Mar, samen met Rachel Rosier en Anne Appelo, het gezicht van 'CHICA', de online community voor tienermeiden. Ook zal ze een nieuw seizoen van 'Hallo, ik heb kanker' presenteren.

In de podcast 'Willen jullie geen kinderen?' doorbreekt Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. Ze deelt welke emotionele en intensieve periode er voorafging aan haar eigen zwangerschap en gaat in gesprek met (ervarings)deskundigen.

Willen jullie geen kinderen?

Meer over de podcast:

Willen jullie geen kinderen?

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.