Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bert van Leeuwen

Presentator

Achtergrond en carrière

Bert van Leeuwen wordt op 21 maart 1960 geboren in Den Haag. Hij studeert Nederlands in Leiden en runt tijdens zijn studie zijn eigen schoonmaakbedrijf. Na het behalen van zijn diploma, gaat Bert aan de slag bij de Evangelische Omroep. Bert is een sympathieke en betrokken presentator. In verdiepende gesprekken brengt hij rijke en veelzijdige portretten in beeld, die hij met gemak combineert met maatschappelijke issues. In deze gesprekken weet hij humor en ernst op een natuurlijke manier af te wisselen.

EO-programma’s

In 1984 komt Bert als omroeper in dienst van de Evangelische Omroep. Al snel presenteert hij de programma’s Allround en Bert’s Yellow Cab. Er volgen veel andere programma’s, zoals Ik weet het beter, Black-out en That’s the Question. Ook op de radio is Bert in die tijd te horen. Vanaf 1993 presenteert hij twaalf jaar lang de EO-Jongerendag. Verder is Bert als presentator te zien in de programma’s Wat weet Nederland en Geloof en een Hoop LiefdeDe Grote Bijbelquiz, Je geld of mijn leven, Mannen in het Wild en Proef Eenzaamheid. In 2018 en 2020 was hij verslaggever van processie van The Passion.

Al sinds 2003 presenteert Bert Het Familiediner, waarin Bert families na een ruzie weer tot elkaar probeert te brengen. Bert bezoekt beide familieleden, gaat met hen in gesprek en nodigt hen uit voor een verzoeningsdiner. Maar ook brengt hij families bij elkaar die - door bijzondere of onverwachte omstandigheden - niet samen kunnen zijn.

Programma’s die Bert de afgelopen jaren gepresenteerd heeft, zijn De 100, Nederland plant bomen, Concert van Hoop en EO Life. Ook in 2023 presenteert hij weer Soep, sores en soelaas in samenwerking met het Leger des Heils, maar ook Het grote 30 tellen tv-toernooi, samen met Giovanca Ostiana, en Stralend Kerstfeest.

En verder

Bert is ambassadeur van het Bartiméus Fonds, Stichting Thuisgekookt en lid van de aanjaaggroep Eén tegen Eenzaamheid.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--