Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bert van Leeuwen

Presentator

Achtergrond en carrière

Bert van Leeuwen wordt op 21 maart 1960 geboren in Den Haag. Hij studeert Nederlands in Leiden en runt tijdens zijn studie zijn eigen schoonmaakbedrijf. Na het behalen van zijn diploma, gaat Bert aan de slag bij de Evangelische Omroep. Bert is een sympathieke en betrokken presentator. In verdiepende gesprekken brengt hij rijke en veelzijdige portretten in beeld, die hij met gemak combineert met maatschappelijke issues. In deze gesprekken weet hij humor en ernst op een natuurlijke manier af te wisselen.

EO-programma’s

In 1984 komt Bert als omroeper in dienst van de Evangelische Omroep. Al snel presenteert hij de programma’s ‘Allround’ en ‘Bert’s Yellow Cab’. Er volgen veel andere programma’s, zoals ‘Ik weet het beter’, ‘Black-out’ en ‘That’s the Question’. Ook op de radio is Bert in die tijd te horen. Vanaf 1993 presenteert hij twaalf jaar lang de EO-Jongerendag. Verder is Bert als presentator te zien in de programma’s ‘Wat weet Nederland’ en ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Recente programma’s die Bert presenteert zijn 'De 100', ‘De Grote Bijbelquiz’, ‘Je geld of mijn leven’, ‘Het Familiediner’, ‘Mannen in het Wild’ en ‘Proef Eenzaamheid’. In 2018 was hij verslaggever van processie van The Passion.

En verder

Bert is ambassadeur van het Bartiméus Fonds en lid van de aanjaaggroep Eén tegen Eenzaamheid.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.