Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David Boogerd

Presentator

Achtergrond en carrière

David Boogerd wordt op 22 juli 1985 geboren in Lisse. Hij groeide op met één been in de kerk en de ander in een seculiere omgeving waarin geloven niet vanzelfsprekend was. Het bracht David al jong op de vraag: waarom zou je eigenlijk geloven? Een vraag die hem tot op de dag van vandaag bezighoudt. Zijn fascinatie voor het publieke en maatschappelijke debat dreef hem tot de opleiding journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Al tijdens zijn studie werkt hij voor verschillende EO-programma’s.

EO-programma's

In 2010 kwam David als stagiair bij de EO-talkshow Knevel & Van den BrinkterechtDat beviel dermate goed dat hij sindsdien als redacteur aan elk seizoen van ‘KVDB’ meewerkte tot het programma stopte in 2014. De samenwerking met zowel Andries Knevel als Tijs van den Brink ging echter onverminderd door. Met Andries maakte David meer dan 100 afleveringen van het tv-programma Andries en de documentaireseries In de ban van de Paus en Toen was geloof heel gewoon. Met Tijs werkte David samen aan De Tafel van Tijs, NieuwLicht, Adieu God? en het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag

Na jarenlange ervaring als redacteur achter de schermen ging David vanaf 2019 zelf presenteren. Voor NPO Radio 1 begon hij De Ongelooflijke Podcast, een podcast over de relevantie van geloof in een seculariserend Nederland. In de inmiddels meer dan 120 afleveringen sprak hij met uiteenlopende mensen als Arjen Lubach, Beatrice de Graaf, Herman Finkers, Typhoon, Geert Mak en Roxane van Iperen. Steevast geflankeerd door theoloog Stefan Paas. Met bijna 3.000.000 streams behoort De Ongelooflijke Podcast tot de best beluisterde wekelijkse podcasts van de NPO. Sinds 2023 presenteert David op NPO Radio 1 ook De Ongelooflijke Radio (de radiovariant van de podcast). Op die zender presenteerde hij eerder al regelmatig Dit is de Zondag.

Sinds 2021 maakt David voor NPO Radio 5 de podcast Dit is de Bijbel. Hij praat daarin wekelijks met een expert over de mooie, moeilijke en merkwaardige kanten van de Bijbel. De podcast heeft inmiddels meer dan 50 afleveringen en begint in 2023 aan zijn vierde seizoen.

En verder

Naast zijn presenteerwerk voor de EO is David ook muziekproducer van hiphop-bands als Damascus en De Rechtstaat.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--