Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hans van der Steeg

Presentator

Achtergrond en carrière

Na de School voor Journalistiek begint Hans van der Steeg in 2004 als verslaggever Radio en Tv bij RTV Utrecht. In 2008 maakt hij de overstap naar de EO om voor het actualiteitenprogramma Netwerk aan de slag te gaan. Hij doet voor en achter de schermen verslag van (inter)nationale nieuwsgebeurtenissen, zoals de kernramp in Japan (2011). Ook reist hij veelvuldig naar het Midden-Oosten om reportages te maken over onder meer de opkomst van terreurgroep IS.

EO-programma’s

Momenteel is hij regisseur van reisdocumentaires in dat gebied (Van Ninevé naar Nazareth in 2017, Van Atlas naar Arabië in 2019, Oases in de Oriënt in 2020) en presenteert hij op NPO Radio1 de programma's Dit is de Dag en Langs de Lijn En Omstreken. Vanaf 2022 presenteert hij van maandag tot en met donderdag een verdiepend economie halfuur in Geld of je Leven.

Vanaf april tot en met december 2023 presenteert Hans, tot september samen met Margje Fikse, op maandag en woensdag het live-lunchprogramma Dit is de middagIn Dit is de kwestie onderzoekt Hans van der Steeg, samen met Tijs van den Brink, Margje Fikse, Kefah Allush en Joram Kaat, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit. En vanaf april 2024 presenteert hij, samen met Margje Fikse, Dit is Nederland. Vanuit het nieuwscafé nemen zij de dag door, met korte bijdragen uit het land en interactie met de kijkers thuis.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--