Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeroen Snel

Presentator

Achtergrond en carrière

Jeroen Snel wordt op 6 juni 1969 geboren in Nieuwkoop. Na het behalen van zijn havodiploma studeert Jeroen Journalistiek aan het HICO in Zwolle. In 1992 komt hij in dienst bij de Evangelische Omroep.

EO-programma's

In 1992 start Jeroen als verslaggever bij de Evangelische Omroep voor de actualiteitenrubriek ‘Tijdsein’. Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij ‘Twee Vandaag’ als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Hier is hij vooral de man van de live-verslaggeving vanuit diverse plaatsen en crisisgebieden. Zo presenteert hij onder andere op 6 mei 2002 een historische uitzending van ‘Twee Vandaag’ met daarin de eerste berichten en beelden rond de moord op Pim Fortuyn. En maakt Jeroen in diezelfde periode documentaires voor ‘Metterdaad’. Ook presenteert hij vervolgens het ‘Wereldjournaal’ en ‘Nederland Helpt’.

Vanaf 2004 tot en met 2021 presenteert Jeroen ‘Blauw Bloed’, dat nu nog steeds op tv te zien is. Het is hét royaltyprogramma van de publieke omroep.

Verder

Naast zijn werk als presentator, verscheen in 2009 Jeroen zijn eerste boek ‘Koningin Máxima’. In dit boek schetst hij een beeld van de toen nog toekomstige koningin van Nederland.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--