Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jojanneke van den Berge

Presentatrice

Achtergrond en carriere

Jojanneke van den Berge is journalist, presentator en programmamaker. Ze werkte onder andere bij PowNed als verslaggever. Voor de AVROTROS presenteerde ze jarenlang het programma EenVandaag. Bij de EO is Jojanneke gastpresentator. 

EO-programma's

In januari 2015 maakte Jojanneke als gastpresentator de vierdelige documentaireserie Jojanneke in de prostitutie. Hiertoe begaf ze zich twee jaar lang in de wereld van prostitutie en mensenhandel. De documentaireserie kreeg in 2021 een vervolg met de titel Jojanneke uit de prostitutie. Jojanneke leeft een half jaar mee met een aantal vrouwen die een leven buiten de prostitutie willen opbouwen. In de laatste aflevering is te zien hoe het Openbaar Ministerie voor het eerst een online lokprofiel inzet in de strijd tegen mensenhandel in de jeugdprostitutie. Dit leidde tot de arrestatie van een verdachte.

In 2022 presenteert Van den Berge het programma Jojanneke en de jeugdzorgtapes, een zesdelige serie die de verhalen achter de jaarlijks 19.000 uithuisplaatsingen in Nederland toont.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--