Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurjen ten Brinke

Presentator

Achtergrond en carrière

Jurjen ten Brinke is geboren op 9 maart 1978 in Zwolle. Hij rondt twee studies af: Tropisch Landgebruik aan Wageningen Universiteit en de hbo-studie Theologie in Gouda. Na zijn landbouwkundige opleiding werkt hij vijf jaar als teamleider Oost-NL voor stichting Gave; een organisatie die kerkelijk werk onder asielzoekers en statushouders opzet en ondersteunt. In 2006 richt Jurjen de multiculturele kerk Hoop voor Noord op in Amsterdam-Noord, waar hij nu nog steeds voorganger van is. In 2015 start Jurjen op freelancebasis bij de Evangelische Omroep, waar hij uiteindelijk vast in dienst komt. 

EO-programma's

Sinds 2015 werkt Jurjen voor de EO. Hij werkte onder andere als presentator mee aan het zondagochtendprogramma De Kapel, maakt meditaties voor de Bijbel Open App en spreekt meerdere malen op  de Nederland Zingt Dag. In 2016 reist hij voor de EO naar Irak om vluchtelingenkampen te bezoeken.

Recente programma’s die Jurjen presenteert, zijn Nederland Zingt op Zondag en Nederland Zingt Dichtbij waarbij hij met een gast in gesprek gaat en een meditatie houdt. Ook is hij op zondagochtend op de radio te horen in het programma Vroeg op 5. Verder schrijft hij voor Visie een overdenking op de Bijbel Open-pagina’s en is hij een van de presentatoren van de Bijbel Open App.  Vanaf september 2022 presenteert Jurjen Bid, bedank, bewonder.

In 2023 bezoekt bezoekt Jurjen onderdrukte gelovige minderheden in Colombia, Irak, Maleisië en Bangladesh in de serie Vervolgd

En verder

Naast zijn werk als presentator, is Jurjen voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam-Noord (waar hij ook woont). Ook is hij als ambassadeur betrokken bij de stichting Tearfund, een ontwikkelingsorganisatie die opkomt voor mensen in armoede en onrecht. 

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--