Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kefah Allush

Presentator

Achtergrond en carrière

Kefah Allush wordt op 1 december 1969 geboren in de Palestijnse stad Nablus en verhuisde op 1-jarige leeftijd naar Vlaardingen. In 1987 begint hij zijn carrière als redacteur bij de educatieve omroep Feduco en Omroep Rotterdam. Vervolgens gaat hij voor verschillende programma’s aan de slag als redacteur, producer, regisseur en presentator. Kefah maakt verschillende tv-series, variërend van ‘Urbania’ tot ‘Leve Oranje’ en is in die tijd onder andere betrokken bij ‘De Nationale Bijbeltest’ en ‘Sterren op het Doek’. Op zijn dertigste wordt Kefah christen en in 2009 begint hij zijn carrière bij de Evangelische Omroep. Kefah is een Midden-Oostenexpert. Hij is een presentator die op een integere manier de juiste toon weet te vinden. In zijn programma’s voert hij met gemak het gesprek over culturele, maatschappelijke en religieuze onderwerpen.

EO-programma's

In 2009 begint Kefah bij de Evangelische Omroep als uitvoerend producent van onder andere ‘The Passion’, ‘De Pelgrimscode’ en ‘Kerstfeest op de Dam’. Hij presenteert onder andere de tv-programma’s ‘De Verandering’, ‘Geloof en een hoop liefde’ en ‘Rot op met je religie’. Ook was Kefah op de radio te horen in ‘Dit is de Zondag’.

Programma’s waarin Kefah te zien is, zijn ‘Van Atlas naar Arabië’ en ‘De Kist’. In oktober 2019 ontvangt Kefah de Sonja Barend Award voor zijn tv-interview met Peter van Uhm. Kefah is regelmatig te horen als presentator bij het NPO Radio 1 programma ‘Dit is de Dag’. In 2020 presenteert Kefah ‘Oases in de Oriënt’ en 'Jezus van Nazareth verovert de wereld'. In de zomermaanden van 2020 nam Kefah samen met Margje Fikse tijdelijk de presentatie over van de dagelijkse talkshow 'Op1'. In 2021 presenteert hij 'De Vrouwen van Jezus van Nazareth'. In 2022 presenteert hij 'De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan'.

In ‘Dit is de kwestie’ onderzoekt Kefah Allush, samen met Tijs van den Brink en Margje Fikse, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit.

En verder

In 2019 bracht hij zijn boek ‘De munt van Judea uit’. In hetzelfde jaar won hij de prestigieuze Sonja-Barendaward voor zijn interview met Peter van Uhm. De award is een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--