Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling

Presentator

Achtergrond en carrière

Marleen Stelling wordt op 2 oktober 1990 geboren in Leiderdorp. Na het vwo studeert ze Theologie in Leiden en volgt ze de master Journalistiek en Nieuwe Media. Als schrijvend journalist begint ze haar werkzame leven. 

EO-programma's

In 2013 komt Marleen in dienst van de EO. Haar eerste jaren houdt zij zich als redacteur en presentator bezig met meerdere radioprogramma’s, waaronder ‘Dit is de Nacht’ op NPO Radio 1. Ook is zij als maker betrokken bij de start en eerste jaren van ‘Bakkie Troost’, wat later ‘Ik mis je’ wordt genoemd. Vanaf september 2016 is Marleen op televisie te zien als presentator van ‘Het Vermoeden’. Ook op radio blijft Marleen te beluisteren in het NPO Radio 5-programma ‘Nog even zondag’. Marleen is co-presentator van de ‘Nationale Bijbelquiz’ 2017 en 2018 en presenteert ‘Café Lazarus’.

Recente tv-programma’s die Marleen presenteert, zijn ‘Zie je zondag!’ waarin ze door heel Nederland trekt om op zoek te gaan naar de kracht van de gemeenschap, 'Ik mis je', ‘De Nachtzoen’ en 'Lazarus'. In 2021 maakt ze een online serie over 'De vrouwen van Jezus in de 21e eeuw', te zien op het EO-Youtube kanaal.

En verder

Naast haar presentatiewerk schrijft en illustreert Marleen. In 2018 kwam ‘Alle bloemen zijn op weg naar jou’ uit bij Uitgeverij Kok, een door haar zelf geïllustreerd hedendaags liefdesverhaal. Marleen werkt aan een roman voor Uitgeverij Nieuw-Amsterdam.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--