Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirjam Bouwman

Presentatrice

Achtergrond en carrière

Mirjam Bouwman wordt op 4 februari 1977 geboren. Na het behalen van haar havodiploma en propedeuse Sociaal Pedagogische Hulpverlening studeert ze aan de Dans- en Musicalacademie. Mirjam werkt aan diverse tv-shows en -series mee als danseres of actrice en speelt een rol in de musical Oliver. Ook werkt ze in die tijd als voedingsassistente psychogeriatrie en werkt ze op de patiëntenadministratie van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het geloof werd voor Mirjam steeds belangrijker en ze besluit Theologie te gaan studeren om pastoraal werker te worden. In 2002 begint ze, tijdens haar studie, bij de Evangelische Omroep.

EO-programma's

In 2002 komt Mirjam in dienst als presentatrice van de Evangelische Omroep. Ze presenteert ‘Zij Gelooft, Zij Niet’ samen met haar vriendin Regina Romeijn. Daarna is ze als presentator te zien in de tv-programma’s ‘De Tijd van je leven’, ‘Een Goed Begin’, ‘Geloof en een Hoop Liefde’ en presenteert ze samen met Andries Knevel ‘Door de Wereld’.

Recente tv-programma’s die Mirjam presenteert, zijn ‘Nederland Zingt’ en ‘De Verandering’. Ook presenteert zij de ‘Nederland Zingt Dag’.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.