Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel Rosier

Presentator

Achtergrond en carrière

Rachel Rosier wordt op 16 maart 1990 geboren in Huizen. Op haar 13e wist Rachel al zeker dat zij journalist wilde worden. In die tijd schreef ze al stukjes voor het lokale Huizers weekblad. Direct na het behalen van de opleiding journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede start ze in 2011 bij de EO. Rachel is een enthousiaste, energieke en positieve persoonlijkheid. Wetenschappelijke onderwerpen weet zij met gemak begrijpelijk te maken voor kinderen.  

EO-programma's

In 2011 begint Rachel bij de EO als redacteur. Ze werkt hier onder andere aan het jongerenprogramma Jongen Bestemming Onbekend en diverse populaire kinderprogramma’s zoals Checkpoint en Tussen kop en staart op NPO Zapp. In 2019 was zij een zingende discipel in The Passion en presenteerde ze de tv-uitzending van de EO-Jongerendag.

In 2020 presenteerde Rachel het programma Alleenzaam over eenzaamheid onder jongeren, en Volendam - 20 jaar na de brand. Recent deed ze mee aan de NPO ZAPP serie Op de dierenambulance met ...'. Samen met Elbert Smelt presenteert ze De Smerige Quiz en Topdoks. Een nieuw project is Drop it, waar ze samen met Dwight van van de Vijver duikt in de donkere wereld van wapens en jongeren.

Vanaf 2022 is Rachel, samen met Anne-Mar Zwart en Anne Appelo, het gezicht van CHICA, de online community voor tienermeiden. Ook presenteert ze Rachel valt binnen, waarin ze zich helemaal onderdompelt in de wereld van de politie. In het najaar van 2022 volgt Rachel in Blind Getekend zes kandidaten die ongelukkig zijn in hun huidige baan, maar zelf de stap naar een nieuwe werkomgeving niet durven zetten.

In vanaf januari 2023 helpt Rachel samen met architect Maarten Nieuwenhuize en interieurstylist Odette Simons negen kandidaten met out of the box woonoplossingen in De HuizenFixers. In maart 2023, maar ook in 2024, presenteert ze een nieuw seizoen van Rachel valt binnenIn november 2023 presenteert ze samen met Elbert Smelt Topdoks in de tropen en in december Rachel en Elbert passen op.

En verder

Rachel is columnist van Eva-magazine, het christelijke magazine voor vrouwen. Ook schrijft ze momenteel een boek. Jaarlijks is Rachel als verslaggever te zien in het Sinterklaasjournaal van NTR. Rachel is ambassadeur van EO Metterdaad.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--