Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs van den Brink

Presentator

Achtergrond en carrière

Tijs van den Brink wordt op 5 augustus 1970 geboren in Nijkerk. Na het vwo volgt hij de School voor Journalistiek in Amersfoort. In 1993 gaat hij aan de slag als verslaglegger in de stad Leeuwarden voor het Friesch Dagblad. Begin 1995 wordt hij benoemd tot parlementair redacteur. In de loop van 1996 komt Tijs in dienst van de Evangelische Omroep.

EO-programma's

In 1996 komt Tijs van den Brink in dienst van de Evangelische Omroep als chef van de politieke redactie. Hij is verantwoordelijk voor het politieke radio-uur ‘Wandelgangen’ op NPO Radio 1 en voor politieke bijdragen binnen de actualiteitenrubriek ‘Twee Vandaag’. In 1999 wordt Tijs presentator van de ‘De Ochtenden’ op NPO Radio 1. Later verzorgt hij de presentatie van onder andere de tv-programma’s ‘Gelijk om Middernacht’, ‘Kortsluiting’ en ‘Follow the Leader’. Tijs is vooral bekend geworden door de actualiteitenprogramma's op televisie. Zo presenteert hij ‘Twee Vandaag’, ‘Netwerk’, ‘Uitgesproken’ en de ‘Tafel van Tijs’. Acht jaar lang is hij een aantal maanden per jaar op werkdagen samen met Andries te zien in de talkshow ‘Knevel en Van den Brink’. In 2004 wint Tijs de Marconi-award voor beste radiopresentator. Ook is hij zes keer genomineerd voor de Sonja Barend-award voor het beste tv-interview.

Recente programma’s die Tijs presenteert, zijn ‘Adieu God?’, 'God, Jesus, Trump!' en ‘NieuwLicht’ op NPO 2 , 'Op1' op NPO 1 en het radioprogramma ‘Dit is de Dag’ op NPO Radio 1.

En verder

Naast zijn presenteerwerk voor de Evangelische Omroep, presenteerde Tijs één keer in de week het NOS-programma ‘Met het oog op morgen’ en interviewde mede het ‘NOS-gesprek minister-president’.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.