Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tirza van der Graaf

Presentator

Achtergrond en carrière

Tirza van der Graaf wordt geboren op 21 april 1993 in Amsterdam. Ze volgt de opleiding Nederlandse taal & cultuur en de master Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte ze als royalty- en cultuurverslaggever bij het Nederlands Dagblad en de journalistieke start-up Dag6.

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Tirza een voorliefde voor het koningshuis, door het lezen van bladen als Vorsten, boeken, kijken van films en documentaires en het volgen van het koninklijke nieuws. Tot op de dag van vandaag vindt ze het heerlijk om zich te verdiepen in de verhalen van de royals. Het is zo veelzijdig: het is actueel en tegelijkertijd historisch. Het instituut koningshuis en de levens van de royals blijven haar mateloos fascineren en daar vertelt ze graag over!

EO-programma's

In 2017 startte Tirza bij de EO als redacteur voor het magazine Visie. Vanaf 2019 begint ze als verslaggever bij ‘Blauw Bloed’. Ze doet verslag van verschillende Koningsdagen en andere binnenlandse koninklijke evenementen, het huwelijk van prins Harry en Meghan in Windsor en de begrafenis van Koningin Elizabeth in Londen. Vanaf september 2023 presenteert Tirza dit royaltyprogramma. 

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--