Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cheetah Family & Me

De cheeta is het snelste landroofdier op aarde, maar in deze adembenemende documentaire laat natuurfilmer Gordon Buchanan een kwetsbaardere kant zien van deze ontzagwekkende katachtige. Zijn aanpak is uniek te noemen: hij volgt de Zuid-Afrikaanse cheetafamilies te voet. Van dichtbij ziet hij de emotionele, zinderende strijd die ze moeten leveren om zowel natuurlijke als door de mens veroorzaakte gevaren in de spectaculaire Kalahari te bezweren. Lees meer

Cheetah Family & Me

Cameraman Gordon Buchanan
Gordon Buchanan (geboren 10 april 1972) is een Schotse natuurfilmmaker en een enthousiaste presentator. Zijn werk omvat onder meer de natuurdocumentaireseries Tribes, animals & Me , Snow cats & me en Planet Earth II. Als kind was Buchanan al een groot fan van de televisieprogramma's van David Attenborough. Buchanans carrière begon toen survivalcameraman Nick Gordon, wiens vrouw eigenaar was van het restaurant waar Buchanan werkte, hem uitnodigde om zijn camera-assistent te worden voor een project dat hij aan het voltooien was in Sierra Leone . Buchanan was er bijna een jaar voordat het project moest worden gestaakt vanwege het gevaar van de burgerlijke onrust in het land. Hij verliet de school om Nick Gordon op deze reis te vergezellen en bleef met hem samenwerken aan zijn volgende projecten in Venezuela en Brazilië . Buchanan begon in 1995 onafhankelijk te werken en hij heeft sindsdien tientallen natuurfilms gemaakt voor de BBC. In 2013 werd Buchanan beschermheer van Trees for Life , een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het herstel van het Caledonian Forest in de Schotse Hooglanden en ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Stirling.

Gordon Buchanan

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--