Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ZappDoc: Mensjesrechten - Ik wil niet kiezen

Carleton en Sherazade kwamen in de vechtscheiding van hun ouders terecht. Hun vader sprak slecht over hun moeder om ze bij haar weg te houden. Nu, een aantal jaar later, reflecteren de Zwitserse tieners met wijze inzichten op die pijnlijke periode.

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de documentaires van Mensjesrechten.

Ik wil niet kiezen

In Mensjesrechten: Ik wil niet kiezen krijg je een uniek inkijkje in de beleveniswereld van kinderen die een vechtscheiding meemaken. Zus en broer Sherazade en Carleton weten als geen ander te omschrijven wat het met hen deed en hoe ze naar hun ouders kijken. Hierbij bewegen ze zich welbespraakt tussen de nuances en de complexiteiten van vechtende ouders. Op de vraag of ze een normaal gezin had gewild, antwoordt Sherazade vechtlustig: 'Normaal. Hoe meet je dat? Is er een schaal? Mag ik die dan alsjeblieft zien en kapotmaken?'
Regie: Jacqueline Zünd

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--