Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lente in de kerk: vieren dat God bloei geeft

Het online event Lente in de Kerk! is nu terug te kijken. Schrijf je ook in voor de webinars over groei en bloei in oude en nieuwe kerken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Er sprankelt onverwachte vreugde in kerken en gemeenschappen, ook temidden van crisis. We zien hoopvolle beweging: bloesem in oude kerken, bloei in internationale gemeenschappen en er zijn nieuwe kerkplanten. We geloven dat God bloei geeft. Hoe kunnen wij ruimte geven aan de lente?

Vanaf zaterdag 26 september 2020 vieren we deze Lente in de kerk met een online event.

Bekijk het online event hierboven terug
Marleen Stelling spreekt met predikant en schrijver René van Loon, pastor Ola en theoloog Petra de Jong. Jurjen ten Brinke deelt een boodschap en Abundant Grace Worship verzorgt de muziek. 

Webinars Lente in de kerk

Doe mee aan 18 diverse webinars
Doe mee aan 18 diverse webinars

Lente in de kerk biedt diverse praktische webinars én instructieve video's. Wanneer je je aanmeldt voor een webinar ontvang je toegang tot een korte video en krijg je een opdracht van de spreker mee. ('klik' voor onderwerpen en sprekers).

Interviews terugluisteren
Interviews terugluisteren

René van Loon en andere gaan op NPO Radio 5 in EO Live in gesprek over Lente in de kerk! Luister alle items terug en laat je inspireren.

Praktische informatie

Online event Lente in de Kerk!
Online event Lente in de Kerk!

Je kunt nu het live-event terugkijken. De viering vanuit het EO-gebouw in Hilversum is met medewerking van o.a. presentator Marleen Stelling, René van Loon, Jurjen ten Brinke, The Psalm Project en Abundant Grace Worship.

Achtergrond Lente in de kerk

Boek René van Loon

Achtergrond Lente in de kerk

Predikant René van Loon zocht in de afgelopen jaren de lente op in kerken en schreef een boek over dit nieuwe leven dat hij overal ziet ontstaan. De inspiratiedag hierover die zou plaatsvinden in maart 2020, is verplaatst naar 26 september en wordt die dag gelanceerd als online event. ('klik' voor volledige tekst)

Meer lezen en kijken

‘Lente' vieren in de herfst

‘We geloven dat God bloei geeft’

‘Lente' vieren in de herfst

Krimp, kerksluitingen, uitschrijvingen, schandalen – het staat er niet goed voor met de kerk in Nederland. Maar is dat het hele verhaal? Niet volgens de organisatoren van 'Lente in de Kerk'. “De kerk in Nederland beleeft óók een lente: oude takken bloeien en er komen jonge plantjes bij.” ('klik' voor volledige artikel)

De kerk Noorderlicht in Rotterdam begon in 2012 met een handjevol mensen. Inmiddels is er volop bloei en groei en bezoeken veel jonge mensen de diensten van Noorderlicht. Marleen Stelling bezoekt deze gemeenschap in Zie je zondag!. Bekijk de 3 afleveringen:

Aflevering 1 Een warm welkom

Kijken: Noorderlicht Rotterdam

Aflevering 1 Een warm welkom

Marleen stapt binnen in Noorderlicht, een jonge gemeente in Rotterdam. Het begon in 2012 met een handjevol mensen, geïnspireerd door de droom van dominee Niels de Jong om een nieuwe kerk te beginnen.

Aflevering 2 Klaarstaan voor de ander

Kijken: Noorderlicht Rotterdam

Aflevering 2 Klaarstaan voor de ander

Klaarstaan voor de ander, dat is een van de dingen die Noorderlicht bij uitstek kenmerken. Via allerlei initiatieven zijn gemeenteleden bezig om het goede voor hun medemens te zoeken.

Aflevering 3 De weg van herstel

Kijken: Noorderlicht Rotterdam

Aflevering 3 De weg van herstel

Marleen maakt kennis met Hilbert, een enthousiaste kerel die niets liever doet dan vertellen over de levensveranderende liefde van Jezus.

'Ondanks krimp is God wel degelijk aan het werk'

Ds. René van Loon onderzocht kerken in Nederland

'Ondanks krimp is God wel degelijk aan het werk'

We horen het al jaren: de kerk krimpt. Je zou er moedeloos van worden. Tenzij je ook de tegenstroom ziet: nieuwe kerken die ontstaan en bestaande kerken die groeien. René van Loon, predikant in Rotterdam, schreef er een boek over: Lente in de kerk. Impressie van nieuwe en hoopvolle bewegingen. “God is nog wel degelijk aan het werk." ('klik' voor volledige artikel)

--:--