Ga naar submenu Ga naar zoekveld

(Lui) sporten vanaf je bank met Arie Boomsma - Zevende opdracht Eva's EveryBody Happy-Week

Coronaproof fit worden vanuit je huiskamer

Sporten is gezond, dat weten wel wel. Maar ja, die bank zit na een drukke dag gewoon heel erg lekker. Daarom hebben we deze oplossing bedacht: sporten vanaf je bank. Dan hoef je de deur niet uit. We vroegen Arie Boomsma of hij een sportles voor Eva wilde opnemen, en dat wilde hij! Sport je mee?

Deel:

Bewegen is gezond. Dat weet iedereen. Zitten is het nieuwe roken, ook zo’n zin die je regelmatig voorbij hoort komen. Maar wij snappen dat het soms lastig is om die tienduizend stappen op een dag te halen. Of dat je vermoeidheid echt geen smoesje is om onder lichamelijke inspanningen uit te komen. Of je nou een volle agenda hebt, of gewoon snel overprikkeld bent, je batterij raakt af en toe leeg. Tegelijkertijd zorgt die vermoeidheid – en laten we eerlijk wezen, soms ook het gebrek aan motivatie – voor een lastig dilemma. Want hoe zorg je er toch voor dat die spieren gezond en vitaal blijven?

Daar hebben wij iets op bedacht: sporten vanaf je bank. Een hip gympakje is niet nodig, voor deze oefeningen kun je je gerust in die oude joggingbroek hijsen waar een gat in zit. De weersomstandigheden doen er niet toe, want jij blijft lekker thuis. Alles wat jij nodig hebt is een bank.

Wij vroegen Arie Boomsma om speciaal voor jou een video op te nemen met een work-out die je vanaf je bank, op je bank, naast je bank kunt uitvoeren. Boomsma is eigenaar van sportschool Vondelgym en schreef onder andere de boeken Fit en Volhard, waarin hij tips geeft om jezelf een gezonde leefstijl aan te leren. 

Bekijk de video en doe mee!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

EVA'S EVERYBODY HAPPY-WEEK

Onze gezondheid houdt ons bezig – meer dan ooit zelfs. Daarom organiseert Eva  de Eva’s EveryBody Happy-Week! Zeven dagen lang geven we extra aandacht aan lichaam en geest. Met elke dag een opdracht om jezelf uit te dagen. Van spread the love op Valentijn tot lui – ja, dat lees je goed – sporten met Arie Boomsma. Ga naar Eva's EveryBody Happy-Week en doe mee!

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--