Ga naar submenu Ga naar zoekveld

107 mensen besmet na kerkdienst in Frankfurt

'Wij hebben ons aan de regels gehouden'

Na een kerkdienst in Frankfurt zijn 107 mensen besmet geraakt met het coronavirus, zegt de minister van Volksgezondheid van de deelstaat Hessen. Gisteren werd nog gemeld dat het om veertig mensen ging.

Deel:

Religieuze vieringen mochten in Duitsland onder voorwaarden weer plaatsvinden. Hoeveel mensen op 10 mei bij de dienst aanwezig waren, is niet bekend. Ook is niet bekend of er tijdens de dienst gezongen is. Samenzang is in Hessen niet verboden. De besmette mensen komen uit Frankfurt en omgeving. Zaterdag werd bekend dat de kerkdienst tot veertig besmettingen zou hebben geleid, maar nu blijkt dat zeker honderd gevallen zijn terug te voeren op de kerkdienst.

Het is nog niet duidelijk hoe het virus zich zo snel in de Russisch-Duitse baptistenkerk kon verspreiden. “Wij hebben ons aan alle regels gehouden”, zei Wladimir Pritzkau, de voorzitter van het kerkgenootschap tegen dagblad Der Tagesspiegel. Een woordvoerder van de Duitse GGD heeft dat bevestigd. De baptistenkerk heeft alle bijeenkomsten tot nader orde afgelast, kerkdiensten vinden voorlopig alleen nog online plaats.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers pleitte afgelopen woensdag in een debat met het kabinet nog voor een covenant. Hierin moet worden vastgelegd hoe een kerkdienst veilig kan verlopen. Volgens Segers heeft het kabinet vooral veel oog voor hervatting van economische activiteiten, en staan kerken niet zo op het netvlies voor heropening.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--