Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Gelderland

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Staatsbosbeheerwandeling Noorderheide

Afstand
7 km
Startadres
Parkeerplaats Vierhouterweg, Vierhouten

Deze afwisselende route leidt over heide en door bos en langs bomen die zich in onmogelijke bochten wringen. Het is aan afwisselende route, met soms brede paden en dan weer smalle paadjes. Bovendien maak je kans om verschillende dieren tegen te komen. Klik hier voor meer informatie.

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Trage tocht Ewijk

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

Afstand
11 km
Startadres
Slot Doddendael, Binnenweg 2, 6644 KD, Ewijk

Wandel in de uiterwaarden tussen Ewijk en Beuningen. De route start bij slot Doddendael, een middeleeuws kasteel. De route loopt in het begin door het bos, maar komt later uit op de ruig begroeide uiterwaarden. Het is soms dus flink struinen door hoge begroeiing. Klik hier voor meer informatie.

Hagenau en Onzalige Bossen

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing.

Afstand
17 km
Startadres
Station Dieren, Stationsplein 5, 6953 AA, Dieren

Laat je niet afschrikken door de Onzalige Bossen, op het tweede deel van de route. Op het eerste deel van de route gaat door licht heuvelachtige beukenbossen, om vervolgens door meer dennen- en berkenbossen te wandelen. De idyllische bospaden lijken soms wel uit een sprookje te komen. Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes van Nederland plant bomen.

NS-wandeling Belmonte

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Afstand
16 km
Startadres
Station Ede-Wageningen, Stationsplein 6, 6711 PN, Ede

Vanaf het station loop je het bos De Sysselt in. Daar passeer je een paar prehistorische grafheuvels. De route volgt de slingerende Molenbeek. Door de bossen loop je verder naar de Wageningse Berg. Vanaf daar heb je mooi uitzicht over de Rijn en de Betuwe. Het slotstuk van deze wandeling is de botanische tuin Belmonte, met prachtige magnolia’s en rododendrons. Klik hier voor meer informatie.

Neerlands Midden

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route.

Afstand
11 km
Startadres
Station Lunteren

Een wandeling door het bosrijke gebied rondom Lunteren. De route begint bij het station, vanaf daar loop je het Lunterse Buurtbos in. Later steek je de fraai heringerichte Grote Zandgroeve over om dan naar het middelpunt van Nederland te klimmen. Met een weids uitzicht loop je weer terug naar het station. Klik hier voor meer informatie.

--:--