Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Utrecht

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Boswachterspad Landal Amerongse Berg 

Afstand 
8 km 

Startadres 
Slaperdijk 
Slaperdijk  
3906 XN  Veenendaal 

Deze prachtige wandelroute gaat door het Amerongse Bos in Utrecht en zit vol verrassingen. Geniet bijvoorbeeld van het mooie uitzicht vanaf de Elsterberg! Zeker in het voorjaar is het hier prachtig: je ruikt dan de lente, hoort het gefluit van de zangvogels en ziet het frisse groen. De afwisselende natuur zorgt voor een unieke ervaring. Het ene moment loop je door het dichte bos, het andere moment sta je op de open heide. Neem ook een kijkje bij het markante Egelmeer en spot de watervogels! 

Klik hier voor meer informatie.

Trage tocht Vianen-Hagestein 

Afstand 
12 km 

Startadres 
Bushalte Centrum, Vianen
Aimé Bonnastraat
4132 CD Vianen 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Wandelen door het prachtige rivierenlandschap van de Utrechtse Lek is een echte aanrader! Deze bijzondere route begint binnen de stadsmuren van het oude Vianen, maar eenmaal buiten de poort sta je al gauw in de Middelwaard. Terwijl je door de veelzijdige natuur loopt kom je onderweg van alles tegen: de ophaalbrug over Merwedekanaal, de Vreeswijkse kerktoren, de grote Beatrixsluizen, de stuw bij Hagestein en de vistrappen aan de zijkant van de stuw. Een superleuke en gevarieerde wandeltocht dus! 

Klik hier voor meer informatie.

 Boswandeling Essenhakhoutbos 

 Afstand 
20 km 

Startadres 
Café-restaurant d'Arthuizen
Rijksstraatweg 315
3956 CP Leersum 

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing.

Een zeer lange wandeltocht, maar zeker de moeite waard! Loop over de landgoederen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn en wandel via het park van landgoed Broekhuizen naar de prachtige essenhakhoutbossen van Overlangbroek. Kijk om je heen en ontdek de vele bijzondere mossen, die groeien op de eeuwenoude essenstronken. Wanneer je verder loopt kom je terecht in de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Loop langs de grafheuvels en klim naar de top van de Dartheuvel! 

Klik hier voor meer informatie.

NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug 

Afstand
14 km 

Startadres
Station Driebergen-Zeist
3972 NG Driebergen-Rijsenburg 

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. 

Deze veertien kilometer lange NS-wandeling begint bij station Driebergen-Zeist en eindigt bij station Maarn. Onderweg loop je door landgoed Bornia, waar bos, heide en zandverstuivingen elkaar afwisselen. In het tweede gedeelte van de wandeling loop je eerst een stukje door boswachterij Austerlitz en daarna kom je in het landgoed Den Treek langs de 'Koepel van Stoop', waar je de bijzondere charme proeft van de statige beukenlanen. 

Klik hier voor meer informatie.

Boswachterspad Stulp- en Kasteeltuin 

Afstand 
5,6 km 

Startadres 
Stulpselaan 1
3749 AR Lage Vuursche 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Dit boswachterspad is de ideale route voor wie op zoek is naar een wat kortere wandeling. Geniet van het mooie uitzicht op de Stulpse Heide, dat vooral in het vroege ochtendlicht prachtige plaatje oplevert. Op deze afwisselende route loop je tussen de koeien, kun je speuren naar bijzondere vogelsoorten, zoals de klapekster, en ontdek je het uitzicht op Kasteel Drakensteyn. Een extra tip: in augustus staat de heide langs dit boswachterspad vol in bloei! 

Klik hier voor meer informatie.

Plant een boom
Plant een boom

1 miljoen bomen voor nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram
Volg ons op Instagram

Blijf op de hoogte van alle acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen!

--:--