Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Limburg

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Wandelroute Schuitwater 

Afstand
9,1 km 

Startadres 
P-Plaats 
Horsterweg
5872 CC  Broekhuizen 

Deze route loopt door het afwisselende landschap van natuurgebied Schuitwater. Je wandelt door afwisselende bossen, over heidevelden, langs schrale graslanden en natuurlijk langs beide Schuitwaters. Wie van insecten, vlinders, planten, vogels of gewoon rust houdt, kan zich hier uren vermaken. En mocht je een hond hebben, dan mag die aangelijnd mee! 

Klik hier voor meer informatie.

Trage tocht Kasteel Arcen 

Afstand
13 km 

Startadres
Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Deze heerlijke tocht richting de Duitse grens begint in het sfeervolle dorpje aan de Maas en gaat dwars door de bossen van Landgoed Arcen. De wandeling start in de prachtige Kasteeltuinen en gaat door richting de beboste rivierduintjes op de Maasterrassen. Onderweg kom je op deze cultuurhistorische route in de natuur allerlei bijzonderheden tegen, zoals een fort, een monumentale watermolen en natuurlijk het barokke Kasteel Arcen.  

Klik hier voor meer informatie.

Hellingbos Epen 

Afstand
15 km 

Startadres  
VVV Epen
Julianastraat 15
6285 AG Epen 

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing. 

Deze heuvelachtige wandeltocht vind je in het uiterste puntje van Nederland, in het zuiden van Limburg. Hier groeien bossen die je nergens anders in Nederland tegenkomt. De route begint in Epen en vanuit daar wandel je via een holle weg naar de haagbeukenbossen en de veldbiesbeukenbossen van het Vijlenerbos. De tocht vervolgt zich langs heggen en tussen de velden, door naar het Geuldal. Uiteindelijk kom je nog langs de Heimansgroeve, waar de oudste gesteenten van Nederland te vinden zijn! 

Klik hier voor meer informatie.

 Krickenbecker Seen 

Afstand
16,7 km 

Startadres 
Dahlweg 1A 
41334 Nettetal Duitsland 

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. 

Deze route start net over de Duitse grens bij het treinstation van Kaldenkirchen. De treinrit vanaf hier naar Venlo duurt amper 5 minuten, maar het is veel leuker om erheen te wandelen! Het is niet de snelste route, maar wel absoluut de mooiste! Je komt terecht in een paradijs voor wandelaars: via het stroompje de Nette wandel je dwars door het natuurgebied Krickenbecker. Een unieke tocht, want in dit gebied vind je vier meren in de vorm van een klaverblad. 

Klik hier voor meer informatie.

Boswachterspad Mussenbaan Groote Peel 

Afstand
5,6 km 

Startadres
Moostdijk 15 
6035 RB Ospel 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Vlakbij de grens met Noord-Brabant vind je dit prachtige boswachterspad, in Nationaal Park de Grote Peel. Dit park ligt deels in Noord-Brabant en deels in Limburg. De wandeltocht ‘Mussenbaan Groote Peel’ loopt door het Limburgse gedeelte van het park, waar je kunt genieten van een prachtig weids uitzicht. Je komt hier veel vogelsoorten tegen en met een beetje geluk spot je zelfs wild! 

Klik hier voor meer informatie.

  

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

--:--