Ga naar submenu Ga naar zoekveld

50 x Amazing Grace: zo hoorde je het lied nog nooit!

Van hiphop tot a capella

'Amazing Grace, how sweet the sound that saved a wretch like me...' Wie kent het ultieme lied van vrijheid niet? Trinity vertolkte eens een prachtige versie in Ierland. Maar ken je deze andere 50 versies al?

Deel:

Eind 2018 begonnen wij met het jaarthema Op weg naar vrijheid. Op 22 november 2018 vond Eva's Amazing Grace Event plaats. Met een zaal vol vrouwen, de bandleden van Trinity en de brassband van het Leger des Heils zongen we het lied Amazing Grace uit volle borst mee.

Naast Trinity zijn er veel verschillende artiesten die op diverse manieren dit oude lied hebben gezongen, dat een en al verwondering is over Gods genade voor ons. In deze Eva-playlist vind je maar liefst 50 verschillende versies van dit prachtige lied. Luister bijvoorbeeld naar bekende artiesten zoals Michael W. Smith, Chris Tomlin en Darlene Zschech. Maar ook kun je genieten van een aantal heerlijk instrumentale Amazing Grace-nummers.   

Oorsprong van Amazing Grace

Het lied Amazing Grace is al meer dan 200 jaar geleden geschreven door John Newton. Newton, een slavenhandelaar die later tot geloof kwam en predikant werd, schreef dit lied aan de hand van 1 Kronieken 17:16-17, waar David vol verwondering spreekt over God die vol genade naar hem en zijn familie omziet. 

Amazing Grace is een volkslied geworden voor heel veel mensen die vanbinnen niet vrij zijn.  Voor mensen die het nodig hebben om te breken met hun oude leven en die verlangen naar veel meer dan wat hun leven op dat moment inhoudt. Amazing Gracehow sweet the sound. Een volkslied dat nog steeds van kracht is - voor altijd. 

Geniet van de playlist en verwonder je over Gods grace -voor jou!
 

Ga hier naar de playlist!

Nog niet uitgezongen? Luister hier naar nog meer heerlijke nummers. 

--:--