Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke datingsites op een rij

En hoe ze van elkaar verschillen

Online daten voor christenen wordt steeds populairder en kan inmiddels op heel veel manieren! Dit zijn dé christelijke datingsites in Nederland.

Deel:

Niet oppervlakkig naar links of rechts swipen op basis van één foto, maar elkaar als geloofsheld bestempelen of een online knipoog geven… Deze christelijke datingsites bieden een veilige basis om je misschien wel toekomstige levenspartner te leren kennen.

1. Funky Fish

Je hebt geen profiel maar een ‘visakte’ en je stuurt geen berichtje maar ‘flessenpost’: Funky Fish barst van de gezellige woordgrapjes rondom vissen en vijvers. Sinds de start in 2002 is Funky Fish uitgegroeid tot de grootste christelijke datingsite van Nederland en België en heeft het al duizenden stellen bij elkaar gebracht.

Aantal leden? 25.000, waarvan 80% single. Is er een proefperiode? Ja, die is gratis en vrijblijvend, waarbij je één bericht per dag kan sturen. En daarna? Kun je ‘goudvis’ (abonnee) worden, van €9,95 voor een maand tot €39,50 voor een jaar. Wie kom je er tegen? Christenen van 16 tot 80 jaar, vanuit alle kerkstromingen. Wat maakt Funky Fish uniek? Het is de grootste christelijke datingsite van ons land. Ook organiseert Funky Fish regelmatig reizen en evenementen.

https://www.funkyfish.nl/

2. Opzoeknaarjou.nl

De Bijbelse normen en waarden vormen het uitgangspunt bij Opzoeknaarjou.nl, wat vooral inhoudt dat profielen van mensen met verkeerde bedoelingen geblokkeerd worden. Online daten moet immers veilig en leuk zijn!

Aantal leden? Ruim 3500. Wat kost het? Je kunt gratis lid blijven zolang als je wilt. Vanaf €6,58 per maand ben je full member, waarbij je meer mogelijkheden hebt om contact te leggen. Wie kom je er tegen? Jongeren en volwassenen van 18 jaar en ouder die op zoek zijn naar een serieuze relatie of vriendschappen. Wat maakt Opzoeknaarjou.nl uniek? Opzoeknaarjou.nl houdt de profielen goed in de gaten en geeft ook tips om jezelf zo eerlijk mogelijk neer te zetten.

https://www.opzoeknaarjou.nl/

3. ROOTS

ROOTS werd opgericht door Rianne en Jorieke, twee Rotterdamse oud-huisgenoten die vinden dat online daten vooral niet gênant moet zijn. Het resultaat? Een frisse, toegankelijke christelijke datingsite die ‘wellicht een beetje Rotterdams is’ – oftewel een tikkie direct. Met al vele succesverhalen!

Aantal leden? Sinds de oprichting in april 2018 zijn duizenden singles lid geworden. Wat kost het? Een profiel aanmaken is gratis. Je wordt full member voor €15 bij een maand tot €8,50 per maand bij een jaar. Wie kom je er tegen? Christenen van alle leeftijden. Bijzonder: je kunt niet zoeken op kerkelijke achtergrond, omdat ROOTS niet in christelijke hokjes denkt. Wat maakt ROOTS uniek? Je profiel bestaat voornamelijk uit foto’s en video’s van jou en je interesses. Zo laat je een compleet plaatje van jezelf zien – een beeld zegt vaak immers meer dan duizend woorden.

https://rootsdating.nl/

4. SamenChristen

Log in op SamenChristen en je krijgt meteen de updates te zien die je wilt: je favoriete singles en matches die een nieuwe foto hebben geüpload of een hobby hebben toegevoegd. SamenChristen was in 2001 de eerste christelijke datingsite in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste.

Aantal leden? Duizenden. Is er een proefperiode? Ja, je kunt SamenChristen gratis en zonder verplichting uitproberen voor twee weken. En daarna? Dan kun je lid worden vanaf €5 per maand. Wie kom je er tegen? Single christenen van jong en oud, van evangelisch tot reformatorisch. Ook Nederlandstaligen die in België, Suriname of de Nederlandse Antillen wonen kunnen een match vinden in hun buurt. Wat maakt SamenChristen uniek? Ben je onder de indruk van een getuigenis, of vind je iemand echt een geloofsheld? Dan kun je een lof sturen, een compliment. Een opbouwende community dus!

https://www.samenchristen.nl/

5. ChristianMatch

‘ChristianMatch is een prettig oord om te vertoeven. Een soort vrijgezellencafé, maar dan keurig én van God’. Deze review zegt genoeg over de sfeer van ChristianMatch! Een veilige, gezellige christelijke datingsite voor christenen die een partner willen vinden óf op zoek zijn naar nieuwe vrienden.

Aantal leden? Meer dan 1000. Wat kost het? De eerste twee weken kun je gratis uitproberen, daarna ben je lid vanaf €5 per maand. Wie kom je er tegen? Jong en oud, van evangelisch tot reformatorisch. Wat maakt ChristianMatch uniek? Vind je het spannend om een berichtje te sturen? Dan kun je ook een knipoog geven om van je te laten horen. Ook organiseert ChristianMatch regelmatig activiteiten en speeddates.

https://www.christianmatch.nl/

6. Crosspoint

Om je te helpen om de ware te vinden, laat Crosspoint er iedere nacht een ‘matchcomputer’ op los: die zoekt de beste matches voor je uit. De resultaten mag je, volgens de site zelf, gerust met een korrel zout nemen… Je weet immers zelf het beste wat je in een persoon zoekt!

Aantal leden? Honderden. Is er een proefperiode? Ja, tien dagen kun je Crosspoint gratis volledig uitproberen. En daarna? Je kunt je abonnement zelf verlengen – de prijzen worden dan duidelijk. Wie kom je er tegen? Oprecht meelevende christenen van 18 jaar en ouder, die op zoek zijn naar een man-vrouwrelatie of nieuwe vriendschappen. Wat maakt Crosspoint uniek? Iedere dag gaat de Crosspoint-matchcomputer aan de slag en zoekt de beste matches voor je uit!

https://crosspoint.net/  

7. IchthusDate

Je schaamt je niet voor je geloof en verlangt naar houvast in het leven – en bij dat stukje houvast helpt IchthusDate je graag.

Aantal leden? Ongeveer 650. Is er een proefperiode? De eerste 14 dagen is het gratis. En daarna? Van €7,50 als je een maand lid bent, tot €35 voor een jaarlidmaatschap. Wie kom je er tegen? Christenen vanaf 18 jaar. Wat maakt IchthusDate uniek? Met zowel een gratis account als een betaald lidmaatschap heb je toegang tot een online Bijbel.

http://www.ichthusdate.nl/

8. Christian Cupid

Hoeft je toekomstige partner niet per se een Hollandse kaaskop te zijn? Dan is Christian Cupid een goede optie. Zorg wel dat je je Engels een beetje op orde hebt, om taalblunders te voorkomen…

Aantal leden? Duizenden van over de hele wereld. Is er een proefperiode? Ja, je kunt het drie maanden gratis uitproberen. En daarna? Van een maand lidmaatschap kost 30 dollar (€27) tot 10 dollar per maand (€9) bij een jaarlidmaatschap. Wie kom je er tegen? Christenen van over de hele wereld. Je moet 18 jaar zijn om een profiel aan te maken. Wat maakt Christian Cupid uniek? Heel veel nationaliteiten bij elkaar!

https://www.christiancupid.com/

Ga je als single moeder weer daten? Lees dan eens deze tips!

Geschreven door

Eline van Lindenberg

--:--