Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 knusse activiteiten voor deze herfst

Van herfstbingo tot aan chocolademelk met karamelsaus

De herfst is het seizoen waarin je eigenlijk van alles kunt doen. Binnen is het gezellig en warm, buiten staat de natuur enorm haar best te doen. Kies je voor een typische herfstactiviteit met paddenstoelen en kastanjes of zoek je liever een overdekte plek op? Eva tipt 9 herfstuitjes.

Deel:

Noten rapen

De noten liggen voor het oprapen aan de Walnotenlaan Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een fotogenieke plek waar je zelf met je tas of mand noten mag komen rapen. Langoed Mariënwaerdt is een familielandgoed met een hele bijzondere geschiedenis. Je kunt er daarom ook unieke rondleidingen boeken. Eerst stappen zetten, en daarna thuis noten kraken en een leuke herfstfilm kijken.
https://www.marienwaerdt.nl/

Goed boeren

Zin om te bakken, marktje struinen of om te genieten van authentieke boerenleven? Bij de Eemlandhoeve is het oogsttijd, zo zijn er heel wat bramen, bessen en appels binnengehaald en is het binnenkort tijd voor de stoofperen. Regelmatig worden er markten georganiseerd op deze levendige boerderij waar je de verse producten kunt komen proeven.
https://www.eemlandhoeve.nl/

Een kastanje, een paddenstoel, een wildplasser en een hondendrol: Bingo!


Een herfstwandeling wordt nog leuker met een bosbingo. Van tevoren kun je zelf bosbingokaarten maken. Kies stevig papier uit en plak daar plaatjes op van dingen, dieren of mensen die je tegen kan komen in het bos. Denk aan paddenstoelen, een roodborstje, een voetafdruk of een hardloper. Diegene die alle plaatjes weet te vinden wint een herfst lekkernij. Leuk met kinderen of melig met je vriendinnen (spot het ANWB-stelletje). Je kunt bosbingo-kaarten ook kopen. Zoek via Google op ‘Bosbingo’ en je komt verschillende aanbieders tegen.

Fijn het regent!


Slecht weer hoeft niet vervelend te zijn. Er zijn genoeg herfstactiviteiten waarbij je het prima droog houdt. Zo kun je winterkleding shoppen bij Westfield Mall of the Netherland, het overdekte winkelcentrum in Leidschendam. Maar ook op het overdekte Hoog Catharijne of in Hilvertshof houden je voeten het droog bij druilerig weer.
https://nl.westfield.com/mallofthenetherlands

George & Julia


Even de boel de boel laten en verdwijnen in een andere wereld? George Clooney en Julia Roberts zijn opnieuw samen te zien op het witte doek. Ze spelen twee ex-geliefden die willen voorkomen dat hun smoorverliefde dochter halsoverkop alles opgeeft voor de liefde. Iets waar zij zelf ervaring mee hebben, en wat niet zo goed uitpakte. Lukt het hun om hun dochter over te halen of zijn zij zelf diegene die nog wat moeten leren? Na je bioscoopbezoek sluit je je herfstuitje af met een lekker drankje op het terras en praat je gezellig na over de film.
Ticket to Paradise is nu te bekijken in de bioscoop

Vakantiegangers weg, welkom natuurliefhebbers


De Duinen van Zuid-Kennemerland zijn altijd prachtig, maar in de zomer kan het er erg druk zijn met wandelaars, fietsende gezinnen en racende wielrenners. In de herfst is het rustiger en bovendien beeldschoon. Felgekleurde bessen van de duindoorn en meidoorn versieren de natuur en ook kun je via het uitkijkpunt trekvogels op weg naar het zuiden spotten.
https://www.anwb.nl/wandelen/routes/duinen-van-zuid-kennemerland

Lekker thuis

Even niet erop uit? Thuis maak je het extra cozy met warme chocolademelk. Je kunt voor het klassieke recept gaan, of je pakt helemaal uit. Miljuschka bedacht bijvoorbeeld dit recept met koekjes en karamelsaus.
Of ga voor de vegan variant met slechts drie ingrediënten.

Wat is Nederland toch mooi he?


(Her)ontdek een leuke stad in Nederland door een bijzondere stadswandeling. Neem nou Maastricht, bekend om het patatje zuurvlees, de vele terrasjes en Boekhandel Dominicanen, de boekwinkel in de eeuwenoude Dominicanenkerk. Maar deze stad kent ook vele oude stadswallen en een geweldig stadspark. Extra gezellig met de vallende blaadjes en etalages in herfstsfeer.
https://www.reisroutes.nl/stadswandelingen/maastricht/maastricht-wandeling-stadswallen/

Spinnenwebben die je wel laat hangen

Helemaal geen zin in veel poespas? Je kunt ook ouderwets spinnenwebben fröbelen van kastanjes. Nostalgie! Ga eerst gezellig kastanjes verzamelen. Zoek een comfortabele plek in huis en zet een goede podcast op (of een mooi  muziekje, of helemaal niks, wat je fijn vindt). Prik met een spijker gaatjes in de kastanje en duw daar satéprikkers in. Vervolgens kun je het web gaan weven. Kijk bijvoorbeeld hier voor inspiratie.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--