Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Achter elk luikje een verrassing

Online adventskalenders voor kinderen én volwassenen

Het is weer advent: de eerste adventskaars brandt weer in de kerken. Elke zondag wordt er weer een nieuwe kaars aangestoken in aanloop naar Kerst. Nu is het ook mogelijk om advent thuis mee te beleven - met online adventskalenders. Je kent het wel: zo'n kartonnen adventskalender met luikjes waar elke dag een verrassing achter zit.

Deel:

Elke dag een verrassing voor kinderen
De EO heeft in samenwerking met Zapp een digitale adventskalender voor kinderen gemaakt. Vanaf 7 december gaat de kalender online en kunnen kinderen elke dag een luikje openen. Elke dag weer een nieuwe verrassing: een kersttest van Checkpoint, een filmpje van Zapp Sport, een quiz, kerstweetjes van Willem Wever, een test van Spangas. De rode draad in de kerstkalender zijn de afleveringen van Retourtje Israël, waar de presentatoren Klaas van Kruistum en Anne-Mar Zwart op ontdekkingstocht gaan naar de oorsprong van Kerst. Met leuke weetjes over Kerst kunnen kinderen met nieuwe ogen naar het kerstverhaal gaan kijken.

Ook voor volwassenen
Volwassenen kunnen vandaag al hun eerste 'luikje' openen: wie vanaf 1 december via Twitter het account @NaarKerst volgt, krijgt elke dag een verrassing. Een link naar een filmpje, verhaal of een muziekfragment met de "echte boodschap van Kerst." De initiatiefnemer, stichting Navida, zet zich in voor de verspreiding van het evangelie via internet.

--:--