Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aldith Hunkar onderzoekt het Zeeuwse slavernijverleden

Firma Erfgoed, zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

In de reeks Firma Erfgoed (EO) zet presentator Aldith Hunkar de spotlights op cultureel en religieus erfgoed in de Lage Landen. Vandaag leidt deze zoektocht haar naar Zeeland. 

Het gevecht tegen het water is nog altijd verbonden met het Zeeuwse land. ‘Luctor et emergo’– ik worstel en kom boven – is de wapenspreuk van Zeeland. Dat er ook geworsteld wordt met een verborgen verleden, is minder bekend. Aldith Hunkar gaat in deze aflevering van Firma Erfgoed op zoek naar sporen van het Zeeuwse slavernijverleden. Ze bezoekt Vlissingen en Middelburg – waar het Archief van de Middelburgse Commercie Compagnie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt.

Firma Erfgoed: Zeeland

Op allerlei onverwachte plekken vind je namelijk monumentale bouwwerken, kunst, beelden en objecten. Vaak met een religieuze betekenis. Welke verhalen gaan hierachter schuil? En wat vertellen ze over onze geschiedenis, cultuur en identiteit? Aldith Hunkar reist door de Lage Landen en werpt nieuw licht op cultureel verleden en heden. In de derde aflevering van Firma Erfgoed is Aldith in Zeeland.

Zaterdag 21 augustus, 19.15 uur, NPO 2

--:--