Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amazing Grace: de weg naar de finale

Het is zover: de grote finale van 'Amazing Grace'. Welke kandidaat maakte de afgelopen weken de meeste indruk en gaat er met de winst vandoor? Gesteund door hun coaches en met muzikale ondersteuning van een indrukwekkend gospelkoor nemen Elske DeWall, Lucas Hamming, Edwin Jonker en Desray het tegen elkaar op.

Deel:

Acht bekende Nederlanders waagden zich de afgelopen weken aan een muzikaal avontuur. Naast de vier finalisten gaven ook Carolina Dijkhuizen, Charly Luske, Dries Roelvink en Lisa Loeb zich over aan een voor hen onbekend muziekgenre: gospel! 

De weg naar de finale

Al in de eerste aflevering plaatste Desray zich voor de finale, met haar prachtige uitvoering van I'll be there. Coaches Berget en Shirma waren lovend: "Je hebt gedurfd. Je verraste jezelf en ook ons".

In de daaropvolgende aflevering verraste Lucas met een speciale remix van de nummers Droomland en Beautiful Isle of Somewhere. "Geweldig!", reageerden beide coaches. Ook mede-kandidaat Dries stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: "Deze man is onnavolgbaar".

In aflevering 3 stelde Edwin zijn finale-ticket veilig. Hij maakte indruk met zijn vertolking van de gospel Grace. "Van A tot Z heb ik van je genoten", vertelde zijn coach Berget direct na afloop van zijn optreden. "Ik had echt het gevoel dat ik naar een praise-zanger zat te kijken. Je noemt jezelf 'een acteur die zingt', maar vanaf vandaag ben je een zanger die acteert."

Elske bemachtigde de laatste finaleplaats. Met een unieke remix tussen Psalm 42 en het nummer Lovely Day kreeg ze haar medekandidaten van de bank. "Beautiful! Prachtig!", waren de lovende woorden van coach Shirma. 

De finale

In de finale krijgt iedere finalist de kans om nog één keer te laten zien wat hij in huis heeft. Desray, Lucas, Edwin en Elske worden bijgestaan door een indrukwekkend gospelkoor onder leiding van Elvis E. 

Wie wint Amazing Grace 2022?

Ontdek het nu:

Kijk de finale-aflevering
Kijk de finale-aflevering
--:--