Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amy werd verlaten tijdens haar zwangerschap

‘Ik vroeg God: waar heb ik dit aan verdiend?’

Amy (24) had net haar leven op de rails toen ze werd verlaten tijdens haar zwangerschap. “Ik had eigenlijk alles wat ik wilde. Een vast contract, verloofd met een leuke christelijke man, een appartement en een kindje op komst. Alles ging goed. Dan stort je wereld wel in als je relatie ineens uitgaat en je er alleen voor staat.”

Deel:

Als puber had de Vlaamse Amy het lastig: “Ik ging niet naar de kerk, daar vond ik niet wat ik zocht. Het heeft uiteindelijk wel zo’n vier jaar geduurd voordat ik daar terugkwam. Ik was een opstandige puber. Daarom werd ik ook van school gestuurd en toen ben ik naar een andere school gegaan. Daarover praten vind ik moeilijk. Maar rond mijn twintigste was ik klaar met school en vanaf dat moment ging alles steeds beter: ik besloot terug naar de kerk te gaan en probeerde mijn leven op de rails te krijgen. Het was wel spannend om terug te gaan naar de kerk, straks keken mensen mij raar aan. Maar ik werd heel hartelijk ontvangen, het voelde als een fijn familie weerzien. Vanaf toen ging het bergopwaarts en kon ik ook de rest van mijn leven weer gaan opbouwen.”

Funky Fish

Amy: “Ik zat op Funky Fish, want ik wilde graag een relatie met een christelijke jongen. Toen ik daar mijn ex-vriend leerde kennen, ging dat allemaal supergoed. We hadden een leuke klik en besloten af te spreken. Vervolgens kregen we een relatie. Ik vond het erg fijn dat hij ook christelijk was en naar de kerk ging.”

‘Ik was heel blij, want ik had alles wat ik wilde’

“Ik werd zwanger van hem en we waren er supergelukkig mee. Eerst vond mijn familie het wel moeilijk, omdat seks eigenlijk voor binnen het huwelijk is bedoeld. Maar uiteindelijk waren ze heel blij voor ons. Zijn familie was ook heel blij en naar mijn gevoel ging alles heel goed. Ik had inmiddels ook een vast contract en uiteindelijk verloofden we ons. Ik was eigenlijk heel blij, want ik had alles wat ik wilde.”

Appartement

“Tot die ochtend. We hadden net een nieuw appartement voor ons samen. Ik woon in België, mijn ex komt uit Nederland. Hij bleef ieder weekend logeren. Nu hadden we eindelijk een plekje voor onszelf. Mijn dozen stonden nog onuitgepakt in de kamer. Hij vroeg of ik even wilde komen zitten, want hij wilde met mij praten.”

‘Hij liet mij alleen achter in dat appartement, met de onuitgepakte dozen nog in de kamer’

“Hij vertelde me dat hij had nagedacht over alles en dat hij tot de conclusie was gekomen dat hij het niet meer zag zitten. Onze relatie, ons kindje en ons appartement. Dezelfde dag nog vertrok hij. Hij liet mij alleen achter in dat appartement, met de onuitgepakte dozen. Daar zat ik dan, zes maanden zwanger. Mijn wereld stortte in.”

Hulp

“Toen hij weg was belde ik meteen mijn moeder om te vertellen wat er was gebeurd. Ook zij was in shock. Ik had het zelf ook echt niet zien aankomen. We waren onze bruiloft aan het plannen! Ik vroeg aan God: waar heb ik dit aan verdiend? Mijn puberteit was al zo moeilijk geweest, ik dacht dat het nu eindelijk goed zou gaan. Maar ik zat daar, ik was 24 jaar oud, 6 maanden zwanger en zat alleen in een appartement in een ongure buurt. Maar God hielp mij er doorheen.”

‘Ik heb heel veel gekregen. Dat heeft God geregeld’

“Ik had weinig inkomen en mijn appartement was nog amper gemeubileerd. Maar ik kreeg allemaal spullen van vrienden, collega’s en familie. Zo kreeg ik een hele mooie bank, daar was ik zo blij mee. Ik heb heel veel van hen gekregen, daar ben ik zo dankbaar voor. Dat heeft God geregeld.”

Relatie met God

“Ik had een nieuw appartement nodig voor mij en het kindje dat op komst was. Maar voor een sociale huurflat moet je op een lijst staan voordat dat kan. Ook zo heeft God mij geholpen: ineens stond ik op nummer 1 voor een appartement dat ideaal voor mij was. Daar ben ik naartoe verhuisd. Toen kon ik op een rustige manier de laatste maanden van mijn zwangerschap doorkomen. Mijn moeder was bij de bevalling van mijn zoontje. Ik vond het heel fijn dat zij erbij was als ondersteuning. Mijn ex heeft zijn kindje nu één keer gezien. Ik hoor maar heel af en toe van hem. Daar heb ik me bij neergelegd, ik kan zelf niet meer doen.”

‘Mijn ex heeft zijn kindje nu één keer gezien’

“Dit alles heeft mijn relatie met God wel echt gesterkt. Ik ben zo dankbaar, Hij was overal bij. Nu mag ik hem danken met mijn kindje in mijn armen. Ik hoop dat hij later ook mag zien hoe groot God is.”

De vrouw op de foto is niet Amy.

Verder lezen: Jacoba wil met haar IVF-ervaring anderen inspireren

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--