Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne-Mar raakte zwanger na een vruchtbaarheidstraject

De kinderwens van Anne-Mar

Nadat EO-presentatrice Anne-Mar Zwart (35) en haar man erachter komen dat ze niet op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden, zijn ze aangewezen op een vruchtbaarheidstraject. "Ik heb er nooit aan getwijfeld om zwanger proberen te worden via ivf. Ik geloof dat we van God de kinderwens die we op aarde hebben mogen laten vervullen en daarvoor alle kansen mogen aangrijpen."

Deel:

“In het voorjaar van 2018 stopte ik met anticonceptie,” begint Anne-Mar. “Mijn man Roger en ik zijn twee jaar daarvoor getrouwd en we hadden eigenlijk alles op de rit. We dachten: we gaan ervoor en laten we maar eens kijken waar het schip strandt. Huisje, boompje, beestje.

'Mijn cyclus bleef uit'

Mijn cyclus bleef de eerste paar maanden uit. Ik dacht in eerste instantie dat mijn eerste menstruatie niet eens was doorgekomen en ik misschien al meteen zwanger was geworden. Wist ik veel dat we toen al helemaal geen kans maakten.”

De fertiliteitskliniek: ICSI

Wanneer haar cyclus verder uitblijft komen ze terecht bij de gynaecoloog en worden ze na een aantal onderzoeken doorverwezen naar een fertiliteitskliniek. “Zo zijn we in de ivf-molen terechtgekomen. Nadat mijn cyclus met behulp van een hormonenkuur weer op gang was bleek het aan Rogers kant mis. Hij had te weinig beweeglijke zaadcellen om op een natuurlijke manier zwanger te kunnen worden. De kans was zelfs zo klein dat we binnen ivf alleen maar in aanmerking kwamen voor het laatste traject: ICSI. Voor koppels is dat normaal gesproken de laatste strohalm. Toen ik dat hoorde dacht ik: dat klinkt wel echt slecht. Je krijgt het gevoel dat je een stel slechte kandidaten bent."

Lees verder

Lees het hele artikel op Eva.nl
Lees het hele artikel op Eva.nl
Podcast 'Willen jullie geen kinderen'
Podcast 'Willen jullie geen kinderen'
--:--