Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Baudets bevrijdingsposter slaat de plank finaal mis in week van Dodenherdenking

‘Walgelijk’, ‘in- en intriest’ en ‘fouter dan fout’. Zo werd er onder andere gereageerd op de bevrijdingsposter van Forum voor Democratie. Volgens Baudet zelf is de poster bedoeld om ‘het gesprek aan te gaan’. “Want hoeveel vrijheid hebben we nog?”

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad heeft met afgrijzen naar het tafereel gekeken. “Bij de oorlog denk ik aan mijn ouders. Zij hebben van hun 15e tot hun 20e geen jeugd gehad, maar ze hebben hun leed nooit met de joden willen vergelijken.” Kuijper maakt zich vooral boos over het idee dat het maar ironie is. “Dit is het kwaad in de kiem. Je kunt niet zeggen: het is gewoon maar taal. In de Bijbel staat: 'de tong is het roer waarmee het schip in beweging komt'.”  


Relatiecoach Cocky Drost maakt zich minder boos, maar is eerder verbijsterd. “Ik denk dat Baudet het gewoon niet snapt.” EO-presentator Joram Kaat probeert zich in te leven in de Forumstemmer: “dit is de eerste keer in het leven van veel mensen dat ze onvrijheid meemaken. Dus misschien ervaren zij het echt als een oorlogssituatie.” 


Verder gaat Joram Kaat in op de petitie ‘Alleen is ok’ die opkomt voor singles. Er zijn in Nederland drie miljoen alleenstaanden. Toch is de maatschappij vooral ingericht op stellen en gezinnen. Ook in de kerk wordt er nogal eens gebeden voor singles als zouden zij een van de betreurenswaardigen zijn. Kaat: “Jezus was ook alleen. Werd er voor hem ook gebeden?” 

 

Cocky Drost vertelt over ervaringen van mannen die een conversietherapie hebben ondergaan om hen van homoseksualiteit af te helpen. Die verhalen kwamen deze week naar buiten. Drost vindt die therapie totaal niet christelijk: “het gaat helemaal niet uit van naastenliefde, juist niet.” Wel vindt Drost dat met het veroordelen van zulke therapieën niet meer de vraag wordt gesteld of iemand echt homo is of niet. “Mannen met verslavingsproblematiek die overmatig porno gaan kijken, denken misschien dat ze homo zijn. Maar als je je dat gaat afvragen, krijg je heel progressief Nederland over je heen.” Joram Kaat vraagt zich af of christenen wel de aangewezen personen zijn om die vraag te stellen. "Er is zoveel schade aangedaan door de kerk op dit vlak."


In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--