Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix en Mabel reiken samen prijs uit

Blauw Bloed, zaterdag 20 maart 19:50 uur, NPO 2

Beatrix en Mabel waren afgelopen week virtueel aanwezig bij de uitreiking van de zevende Prins Friso Ingenieursprijs. Dat is een prijs voor ‘ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap’.

Deel:

De winnaar mag zich ‘ingenieur van het jaar’ noemen en ik vind het mooi dat met dit soort evenementen de herinnering aan prins Friso levend wordt gehouden. Friso was zelf ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij was echt een slimme vogel, misschien wel de slimste van het hele gezin. Hij heeft zijn familie ook vaak geadviseerd over beleggingen en financiële kansen.

Mabel en Beatrix hebben altijd goed contact gehouden, natuurlijk ook omdat Beatrix de oma is van Mabels dochters. Mabel woont sinds kort in Loosdrecht, binnen de periferie van Lage Vuursche, de woonplaats van Beatrix.

We hebben Beatrix nog niet vaak via een beeldscherm gezien. Ze was er even bij op Koningsdag, toen ze via een scherm een felicitatie uitsprak. Dat was de eerste en de laatste keer. En nu deed ze dus weer een keer online mee. Daarom springt dit onderwerp er bij ons uit: we zien haar in deze tijden niet zo vaak, omdat ze inmiddels op leeftijd is en in de risicogroep zit. Maar speciaal voor dit evenement trok ze samen met Mabel op en was ze er weer bij op een bijzonder moment voor de familie en voor ons.

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--