Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bewonder en verwonder: reis met Kefah naar prachtige oases

Kijk vanaf 21 juni naar een gloednieuwe reeks op NPO 2

Al een paar jaar lang bezoekt EO-presentator Kefah Allush 'oases' over de hele wereld. In juni neemt hij ons opnieuw mee naar unieke, afgelegen of verrassende verborgen parels. Zo brengt hij een bezoek aan het Indonesische eiland Flores, aan Chili en Egypte. "Ik ben op zes plekken geweest die me elk op een andere manier hebben geraakt", vertelt Kefah. "Ik denk dat we je echt weer kunnen raken met innemende mensen, boeiende gemeenschappen en adembenemende landschappen."

Deel:

Het derde seizoen van 'Oases' bestaat uit zes afleveringen boordevol kleurrijke gesprekken op indrukwekkende plekken. Ben je benieuwd wat je tegenkomt? Kefah licht alvast een tipje van de sluier op...

Vredig samenleven op Flores

"Op het Indonesische eiland Flores leven christenen en moslims vredig samen. Gemengde huwelijken komen zelfs regelmatig voor. We gaan op zoek naar het geheim van deze oase van religieuze tolerantie."

Ook bezoekt hij het land Chili. Als kind van Palestijnse ouders weet Kefah hoe het is om op te groeien in twee werelden; de Arabische en de Nederlandse. Maar hoe is dat in Chili? Na de Arabische wereld, woont in dit Zuid-Amerikaanse land de grootste groep Palestijnen. Wat maakt Chili tot een oase voor de Palestijnen?

Een oase van rust

"Weggestopt in de hoorn van Afrika ligt Djibouti; een oase van rust en vrede in een onrustige regio. Dit vredelievende land biedt onderdak aan militaire bases uit onder meer Amerika, China, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ik ga op onderzoek uit: hoe slagen de inwoners van Djibouti erin om, tussen al dat wapenvertoon, hun oase van vrede staande te houden?"

Kleurrijke gesprekken

Verder reist Kefah deze serie af naar Farafra, een oase in de Egyptische woestijn, naar Gambia en naar het noorden van Madagaskar. Stuk voor stuk verschillende landen, met eigen, unieke verhalen.

Aflevering 1 (21 juni): Farafra
Aflevering 2 (28 juni): Madagaskar
Aflevering 3 (5 juli): Flores
Aflevering 4 (19 juli): Gambia
Aflevering 5 (26 juli): Djibouti
Aflevering 6 (2 augustus): Chili

Alle afleveringen van 'Oases' zie je rond 20.35 uur bij de EO op NPO 2.

--:--