Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bidpunten voor de gebedsweek

EO.nl/geloven daagt je uit: Elke dag 5 minuten bidden voor jezelf en je naaste.

Van 18 tot 25 januari is het de ‘Week van Gebed’. Over de gehele wereld wordt door en voor christenen gebeden. De redactie van EO.nl/geloven stelde een kort, krachtig en persoonlijk ‘gebedslijstje’ samen. Doe je mee?

Deel:

Bidden tot God is iets dat al eeuwenlang door de mensheid wordt gedaan. Jezus leert ons dat bidden belangrijk is en de Bijbel leert ons dat bidden krachtig is. De focus ligt niet langer op onszelf en onze tekortkomingen maar verschuift naar God. Naar wie Hij is, naar Zijn beloftes en naar wat Hij kan doen in ons leven en het leven van mensen om ons heen.

Uitdaging
Als redactie dagen we je uit om de komende week elke dag te beginnen met een (dank)gebed en daarna te bidden voor je gezin, je kerkelijke gemeente, je werk, je ongelovige vrienden, het nood in de wereld, etc. Al is het maar vijf minuten. Ter inspiratie een lijst met 3 gebedspunten voor elke dag.

Zondag 18 januari

 • Persoonlijk: Bid voor focus, het omgaan met drukte en stress. Bid voor rust en wijsheid.
 • Naaste omgeving: Bid voor eenzaamheid onder ouderen en alleenstaanden.
 • Stille ramp: Bid voor de vluchtelingen in het koude en besneeuwde Syrië. Voor meer informatie, klik hier.


“Ik bid voor alle mensen die in de afgelopen tijd een dierbare hebben verloren. Dat zij in deze tijd steun, troost en kracht mogen ontvangen om met hun verlies om te gaan.” Marloes, redacteur.

Maandag 19 januari

 • Persoonlijk: Bid voor je baan en de invloed die jij als christen hebt op de werkvloer. Bid voor je leidinggevende dat hij/zij goede keuzes zal maken. Bid voor een baan als je momenteel werkloos bent.
 • Naaste omgeving: Bid voor ruzies die zich afspelen binnen je familie- of vriendenkring.
 • Actualiteit: Bid voor de stijging van het aantal daklozen in ons land. Voor meer informatie, klik hier

Dinsdag 20 januari

 • Persoonlijk: Bid dat je dit jaar meer van God mag leren kennen.
 • Naaste omgeving: Bid voor mensen in je omgeving die momenteel in een scheiding zitten of net gescheiden zijn.
 • Actualiteit: Bid voor de angst die er heerst door terrorisme. Bid voor onze overheid dat er goede keuzes gemaakt mogen worden, bid voor veiligheid. En bid voor de misdadigers.

Woensdag 21 januari

 • Persoonlijk: Bid voor je eigen gezondheid en eventuele ziektes/pijn. Ben je gezond, dan zijn er genoeg redenen om God hiervoor te danken.
 • Naaste omgeving: Bid voor de buurt waarin je woont. Bid voor je buren. (Ken je je buren niet? Dan is het wellicht een goed idee om ze deze week een keer uit te nodigen voor een kop koffie. Wie weet tot wat voor zegen je kan zijn!)
 • Stille rampBid voor de christenvervolging in Noord-Korea. Voor meer informatie, klik hier.

“ Ik wil graag bidden voor mensen met chronische pijn. Pijn kan je leven beheersen als je dag in, dag uit, pijn hebt. Ik bid dat God's rust en nabijheid groter mag worden dan de pijn.” Miriam, producer. (Miriam’s vader heeft chronische rugpijn na een val van het dak 20 jaar geleden)

Donderdag 22 januari

 • Persoonlijk: Bid voor je gezin. Voor je eventuele man en kinderen. Mocht je geen gezin hebben maar dat wel willen, maak God je verlangens kenbaar.
 • Naaste omgeving: Bid voor ongelovige vrienden en familie. Dat zij God mogen leren kennen.
 • Actualiteit: Bid voor de moslims in ons land. Dat zij zich geliefd en geaccepteerd zullen voelen.

Vrijdag 23 januari

 • Persoonlijk: Bid voor persoonlijke groei. Groei in de rol als ouder, in de rol als werknemer, in de rol als gemeentelid.
 • Naaste omgeving: Bid voor mensen met eigen bedrijf die in zwaar weer verkeren.
 • Actualiteit: Bid voor het voortdurende geweld in Nigeria. Bid voor de slachtoffers en leden van Boko Haram. Voor meer informatie: Klik hier.

Zaterdag 24 januari

 • Persoonlijk: Bid voor een gezonde financiële situatie.
 • Naaste omgeving: Bid voor vrienden en familieleden die te maken hebben met kanker. Bid niet alleen voor hen maar ook voor hun naaste en degene die hen verzorgen.
 • Actualiteit/stille ramp: Bid voor de uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland. Bid voor een veilige terugkeer en goede toekomst in hun geboorteland.


“Kanker is een afschuwelijke ziekte en iedereen kent of heeft wel iemand in z’n directe omgeving die daaraan lijdt. Daarom wil ik bidden voor kankerpatiënten in mijn omgeving. Voor genezing en voor kracht om hun ziekte te dragen. En voor kracht voor hun familie en vrienden die voor hen zorgen, soms ten koste van zichzelf.” Marieta, redacteur.

Zondag 25 januari

 • Persoonlijk: Bid voor de veranderingen die je dit jaar te wachten staan binnen je gezin. (Bijvoorbeeld een verhuizing, kinderen voor het eerst naar school, een nieuwe baan, etc.)
 • Naaste omgeving: Bid voor je kerkelijke gemeente. Voor je voorganger en mensen die de kerk dienen.
 • ActualiteitBid voor de problemen op gebied van moord en verkrachting in Mexico. Voor meer informatie klik hier.

"Ik bid voor jeugdleiders die de liefde van Jezus overbrengen aan tieners. In mijn eigen gemeente is het altijd weer een heidens karwei om de tieners gemotiveerd te krijgen om te komen en serieus mee te doen. Bid dat de leiders gemotiveerd blijven en met de liefdevolle ogen van Jezus naar deze kinderen blijven kijken." Klaas Jan, eindredacteur.

Week van Gebed
Mocht je willen aansluiten bij het thema ‘Dorst’ en meedoen aan de wereldwijde gebedsweek van de Evangelische Alliantie (EA) dan kan dat. Alle informatie vind je hier.

De Raad van Kerken en de EA-EZA kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim, 160 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden blijken zij meer onderlinge verwantschap te ervaren. Tegelijk kan men verantwoordelijkheid voor anderen tonen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zon 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.

 

--:--