Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bill Gates: "Ik betwijfel of God tegen inenten is."

'Het is voor de hele gemeenschap van belang dat kinderen worden ingeënt'

Donderdag 13 november was Bill Gates te gast in College Tour, waar Twan Huys hem onder andere sprak over zijn werk om ziektes als malaria en polio uit te roeien en het belang van vaccinaties.

Deel:

Nadat Bill Gates, oprichter van Microsoft en katholiek, uit het bedrijf gestapt is, heeft hij samen met zijn vrouw de Bill & Melinda Gates foundation opricht. De stichting gaat de strijd aan met ziektes alles polio, malaria en tuberculose. In College Tour van de NTR praat Bill Gates onder andere over deze kwestie en het belang van vaccinaties.

College Tour
Twan Huys vraagt onder andere aan Bill Gates wat hij ervan vindt dat sommige religieuze groepen niet willen dat kinderen ingeënt worden tegen ziektes zoals polio of de mazelen. Gates geeft aan dat hij dit zeer spijtig vindt. “Zo kan niet alleen jouw kind het krijgen, maar ook kinderen bij wie het vaccin niet werkt.”
Het is volgens Gates voor de hele gemeenschap van belang om kinderen te laten inenten tegen ziektes zoals mazelen en polio.

Volgens Huys stellen deze religieuze groepen dat God gezegd heeft niet in te enten, omdat niet in de Bijbel staat dat je kinderen moet vaccineren.“Dan moeten ze nog eens luisteren,” vindt Gates. “Volgens mij zegt God dat niet.”
 
Polio is al aanzienlijk teruggedrongen. Van 400.000 kinderen die in 1988 verlamd raakten of stierven aan de ziekte, naar minder dan 300 dit jaar. Dit dankzij de goede vaccinaties.
 
De aflevering van College Tour met Bill Gates is op vrijdag 14 november uitgezonden op NPO 3. Terugkijken kan op http://www.npo.nl/uitzending-gemist

Bron: NTR College Tour 

--:--