Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Blessings' | Als beproeving zegen blijkt te zijn

VIDEO | Lucas Kramer en Myrthe Ebbers

Het lied 'Blessings' is geschreven door Laura Story. Laura schreef al eerder diverse worship-liederen die inmiddels zeer populair zijn in Amerika. Ze trouwde een aantal jaar geleden met de knappe atleet Martin Elvington en won een Dove Award. Daarnaast ontving ze verschillende nominaties als “Vrouwelijke vocalist van het jaar”.

Deel:

Temidden van al deze successen en zegeningen kreeg haar man Martin plotseling te horen dat hij ernstig ziek was. Hij werd met spoed geopereerd aan een hersentumor en ging een onzekere periode in van revalidatie. En juist in die zware tijd schreef Laura Story het lied ‘Blessings’. Wat als beproeving juist een zegen of Zijn genade blijkt te zijn?

Laura: ‘Dit lied beschrijft dat er periodes in ons leven komen waarin we meer vragen hebben dan antwoorden. Helemaal als er dingen op ons pad komen die moeilijk zijn. In Jacobus 1: 2 staat ‘Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid.'

Laura vervolgt: ‘Soms is het lastig te begrijpen waarom dit soort dingen gebeuren. Waarom ziekte en verdriet? Eén ding is zeker: God leidt ons, dwars door alle beproevingen. En misschien zegent God ons juist in die heftige momenten en kunnen we Hem dichterbij ervaren dan ooit.
Wij hebben onze vragen. Heeft God geen andere wegen of manieren om ons iets te laten zien? Kan hij niet de pijn wegnemen en ons wat geluk geven? Is dat niet gewoon het beste?
We mogen onszelf dan afvragen: als God onze gebeden niet beantwoordt op de manier die wij graag willen, betekent dit dan automatisch dat Hij dus helemaal niet antwoordt? Of kan het ook iets anders betekenen?

Laura's echtgenoot Martin heeft momenteel nog steeds visuele klachten. Ook heeft hij nog last van geheugenverlies. Ze zien gelukkig ook vooruitgang en ze blijven bidden voor genezing.

Laura: "God heeft een plan met ons leven, en dwars door alles heen mogen we weten dat ons leven hier op aarde niet ons echte thuis is. Niets op aarde is hier blijvend. Ons eeuwig huis is in de hemel!
Op een dag zullen we het ‘waarom’ begrijpen. Tot die dag mogen we vertrouwen dat Hij ons kent en dat wij troost mogen putten uit zijn Woord." 

Bron: Newreleasefriday.com

Bekijk hierboven de videoclip
Zang: Lucas Kramer en Myrthe Ebbers

Want wat als uw zegen komt door regen
En als genezing komt door pijn
Wat als in duizend bange nachten U aanwezig was bij mij
Als beproeving hier en nu
Uw genade blijkt te zijn

--:--